Volvo представи новото V60 Cross Country

41815
Снимки:

На автомобилното изложение в Лос Анджелис шведската компания ще покаже за пръв път пред публика един от дългоочакваните си модели – V60 Cross Country.

Cross Country серията на Volvo има забележително и богато наследство. Всъщност шведската компания е първата премиум марка, която представя на пазара комби автомобил с висока проходимост. Това става факт през 1997 г., когато е представен модела V70 Cross Country, който мигновено приковава вниманието на ценителите.

Volvo показа 2,0-литров 4-цилиндров мотор с 450 к.с.

Агрегатът е разработен от Volvo, като за момента е на фаза концепцията. Но е факт, че това е първият 4-цилиндров двигател с подобна мощ...

 

С повишен просвет от 65 мм, в сравнение със стандартното V60, версията Cross Country предлага значително по-добър контрол и проходимост, в случай, че шофьорът реши да излезе извън пътя. В същото време новият модел е спортен и динамичен, благодарение на технологията torque vectoring и системата traction control.

Оборудван с 18“ или 19“ джанти Volvo V60 Cross Country се предлага с високопрофилни гуми, които не само подобряват поведението на автомобила извън пътя, но редуцират сериозно и шума, който се получава при триене на гумите с асфалт. 

 

Volvo е сред топ 5 премиум марки с най-висок растеж

Европейските продажби на Volvo Cars се увеличиха с 12,9 на сто през първите осем месеца на тази година, което превръща Volvo в премиум ...

Първите автомобили Volvo V60 Cross Country ще бъдат продадени на пазарите в САЩ и Канада. За тях автомобилът ще се предлага с ембематичния 5-цилиндров бензинов двиггател с 250 к.с.,  автоматична трансмисия и система 4х4. За останалите пазари по света моделът ще е наличен с най-новите екологични агрегати на марката от серията Drive-E, които са бензинови и дизелови с 4 цилиндъра. Първите коли Volvo V60 Cross Country се очакват на пазара през първата половина на 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com