VW Phideon е заместникът на Phaeton… в Китай

7682
VW Phideon е заместникът на Phaeton… в Китай

Тазгодишното издание на Автомобилен салон Женева е като Зоната на здрача за Volkswagen. Нямаше голямо парти снощи, вечерта преди първия пресден на салона, няма го и Винтеркорн, който да излезе на сцената и да обяснява колко голям е ръстът на продажбите. Вместо това VW ни представя един флагман, който ще се продава в… Китай. И ни го представя в Европа! Чудесно, няма що

Само времето ще покаже дали Phideon ще бъде прекият наследник на над 10-годишния Phaeton… или двата модела ще се продават едновременно. Отново времето ще реши дали Phideon ще се появи на европейския пазар. Към момента е сигурно едно: той е разработен съвместно с SAIC Volkswagen и новият модел ще влезе в продажба в Китай още тази година. Защо тогава ни го показват в сърцето на Европа? Вероятно, защото Phideon ще прокара пътя за бъдещия дизайнерски език за седаните на Volkswagen. Друго съществено няма какво да се каже за дизайна.

VW работи по радикален електромобил за 2019 г.

Дизелгейт разби реномето на Volkswagen, като сега усилено се търси начин, по който концернът да възвърне загубеното доверие в себе си. ...

 

Новият модел е базиран на платформата Modular Longitudinal Matrix (MLB). Това значи, че на практика виждаме Audi A6 с по-дълго междуосие и еволюция на дизайна на Passat. Но трябва да се уточни, че нито един елемент от купето на модела не е взет от А6.

Двигателите са разположени по различен начин под предния капак Phideon спрямо тези в Passat, а са и различни. Всички китайски флагмани ще се задвижват от TSI турбо двигатели, чийто връх е 3.0 TSI V6 с 300 к.с. и 440 Нм, предлаган с AWD. По-малките 2,0-литрови агрегати ще разчитат на предно задвижване. Планира се и plug-in хибриден вариант.

Общата дължина на Phideon е 5,05 метра. Това го прави само с 1 см по-къс от Phaeton, но отстъпващ от Maserati Quattroporte или Mercedes S-Class. Широк е 1,87 м, а височината му е 1,48 м.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com