Възраждането на марката Saab се отлага

3220
Възраждането на марката Saab се отлага

Бъдещите автомобили на консорциума National Electric Vehicle (NEVS) – шведска компания с китайски инвеститори, която е собственик на марката Saab, ще се произвеждат под друг бранд. Това съобщава прес-службата на NEVS.

Консорциумът придоби активите на банкрутиралия Saab, но самият бранд и неговото лого принадлежат на други компании. Първоначално NEVS придоби правото да произвежда автомобили с марката Saab, като се предвиждаше пускането на версия на модела 9-3 с електрически мотор. Производството трябваше да стартира през 2017 г., като щеше да бъде съсредоточено на пазарите в китай.

Според последните информации първият нов автомобил на NEVS ще излезе през 2018 г. Предвижа се излизането на общо 4 модела – 3 SUV и спортен фастбек. Те трябва да бъдат изградени на платформата Phoenix, която Saab разработи непосредствено преди да фалира.

„Ще се фокусираме върху оставеното ни наследство, като ще продължим да залагаме на качеството и високите технологии, характерни за марката Saab. В същото време обаче ще добавим някои нови аспекти, благодарение на нашите партньори по бъдещите проекти. Ще оставим марката Saab и ще продължим напред с ново лице”, обяви президентът на NEVS Матиас Бергман.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com