Хитринки с аспирин за супер чисто и бяло пране

35858
Хитринки с аспирин за супер чисто и бяло пране
Снимка: iStock

Всички сме чували за свойствата на содата, които помагат и за избелване на дрехите. Но знаехте ли, че има и друга хитринка с аспирин, с която може да направите прането си по-бяло? Понякога, заради прекомерената употреба на дезодоранти или изпотяване се появавят жълти петна по тениските. Лесно ще се справим с този проблем, ето как:

Как да използваме аспирин при пране?

За целта за ви нужни 5 аспирина от 325 мг. Разтворете ги в по-голям съд, леген или кофа с гореща вода. Ако искате разтварянето да е по-бързо, стъркайте таблетките предварително. Вземете бялото пране и го поставете във вече готовата „смес“. Оставете дрехите да се накиснат за поне 8 часа и след това ги изперете така, както ги изпирате в пералнята по принцип. И ето – имате по-свежо и бяло пране.
Ако пък нямате време да отделите толкова време за целия процес, има и вариант, в който да оставите дрехите да се накиснат за по-кратък период от време и след това само да добавите и няколко аспирина в пералнята. Резултатът отново ще е задоволителен, но няма да е толкова добър, колкото с гореспоменатия метод.

Предотвратете посивяването на белите дрехи

Най-добрите домашни методи да върнете белотата на прането

Ако имате много бели дрехи в гардероба си, знаете, че те изискват специални грижи. Само тогава те ще могат да запазят перфектния си вид...

Ако ви се е случвало прането ви да посивее, то най-вероятно пералнята ви има нужда от почистване. Важно е редовно да премахвате остатъците от мръсотия, прах и влакна, които се насъбират в барабана и могат да променят цвета на прането ви, а бялото се повлиява най-много от това.
За тази цел е добре да си закупите специални почистващи таблетки, които да ползвате на всеки три месеца. А през другото време, за да поддържате пералнята си изрядна, е хубаво да си помагате и с аспирин. Как? Просто добавяте към прането си няколко таблетки аспирин, парацетамол също върши работа. Така се предотвратява посивяването на самите дрехи. Важно е обаче да сте натрошили добре хапчетата, преди да ги пъхнете в пералнята.

5-те тайни за чисто и блестящо пране, които не знаете

Аспирин срещу петна по дрехите

Още един трик, който ще ви разкрием, свързан с аспирина, е премахването на петната от дрехите. И в този случай може да заместите аспирина с парацетамол или обратното, ако нямате от едното вкъщи. Намокрете таблетките с вода и те ще започнат да омекват. Тази кашичка разпределете върху петното по дрехата и разтърквайте леко и постепенно, докато не получите бял слой. Трябва да оставите да престои така едно денонощие и на следващия ден да изперете дрехата на ръка със сапунена вода или пък на нормална програма в пералнята. Тази хитринка ще подейства за най-разновидни петна и от всякакви храни и напитки, но ако имате петна от кръв не забравяйте, че те се третират със студена вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 места в къщата, които трябва да се почистват с прахосмукачка много по-често, отколкото сме свикнали

8 грешки при почистване, които само ще направят дома ви още по-мръсен

Как да премахнете следи от фон дьо тен от яката на сако или светло облекло?

Как пролетно почистване на дома да стане най-бързо и качествено?

Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети

Може ли да се почиства пералня с таблетки за съдомиялна?

Тайни за незабавно преобразяване на дома ви, ако гостите идват скоро

Популярна грешка: Ето как правилно да избършете пода

Почистващи бомби за тоалетна и още 5 лайфхака за белотата в дома

Как е правилно да се пере вълнен пуловер, така че да се запази?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com