Какво да правим, ако съдовете не се побират в съдомиялната машина?

2041
Какво да правим, ако съдовете не се побират в съдомиялната машина?
Снимка: iStock/Guliver

Когато се сблъскате с купчина чинии, които не се побират в съдомиялната машина, това може да е малко неприятно. Има обаче няколко практични и ефикасни решения на тази често срещана кухненска главоблъсканица.

Миене на ръка: Най-простото решение е да измиете на ръка съдовете, които не се побират в съдомиялната машина. Напълнете мивката си с топла сапунена вода и използвайте гъба или кърпа за почистване на съдовете. Този метод може да отнеме малко повече време и усилия, но гарантира, че съдовете ви ще получат необходимото внимание.

Поставка за съдове: Ако разполагате с ограничено пространство на плота, помислете дали да не инвестирате в поставка за съдове. След като измиете съдовете на ръка, поставете ги на стойката, за да изсъхнат на въздух. Това не само спестява място на плота, но и помага за поддържане на реда в кухнята.

Как да изберем най-добрата гъба за миене на съдове?

Изчакайте следващото зареждане: Ако съдомиялната машина вече е пуснала цикъл и имате няколко допълнителни съда, може би е най-добре да изчакате следващото зареждане. Не забравяйте да изплакнете всички остатъци от храна, за да предотвратите появата на упорити петна и миризми.

Подредете приоритетите и реорганизацията: Ако проблемът с неподходящите съдове е често срещан, може би е време да преразгледате начина на зареждане на съдомиялната машина. Започнете, като подредите по важност основните предмети, които трябва да се измият. Можете също така да опитате различни конфигурации на зареждане, за да увеличите максимално пространството, като например да регулирате стойките, да използвате подходящи за съдомиялна машини поставки за по-малки предмети или да използвате специализирани поставки за чаши за вино и прибори.

Изпълнение на частични натоварвания: Когато имате няколко мръсни съда, които не могат да се поберат, помислете за частично зареждане на съдомиялната машина. Това може да бъде по-икономично от пускането на пълен цикъл само с няколко предмета, особено ако имате енергийно ефективна съдомиялна машина. Частичните зареждания могат да бъдат полезни в спешни случаи, когато трябва бързо да почистите определени предмети.

НИКОГА не допускайте тези грешки при миене на съдове, вредно е за здравето

Изсушете на ръка и съхранявайте: Ако се притеснявате, че няма да ви стигнат чистите съдове, можете да измиете и изсушите на ръка основните предмети, след което да ги съхраните, докато чакате съдомиялната машина да се освободи. По този начин ще имате запас от чисти съдове, готови за използване при нужда.

Разчистване и намаляване на размерите: С течение на времето може да натрупате повече съдове, отколкото са ви необходими. Помислете за разчистване на кухнята и намаляване на съдовете, за да улесните зареждането на съдомиялната машина. Дарете или съхранявайте предметите, които използвате по-рядко.

Наличието на съдове, които не се побират в съдомиялната машина, може да бъде често срещано кухненско предизвикателство, но то е преодолимо с малко планиране и креативност. Като миете на ръка, реорганизирате и оползотворявате максимално пространството на съдомиялната машина, можете да осигурите безпроблемното функциониране на кухнята си дори когато тя е пълна или заета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com