Лесен и евтин начин да почистите вратата на фурната до блясък

4101
Лесен и евтин начин да почистите вратата на фурната до блясък
Снимка: iStock

Не е толкова лесно да премахнете кафявите петна от мазнина, които с течение на времето покриват вратата на фурната толкова на дебело, че почти не се вижда през стъклото какво се случва вътре.

Вратата на фурната се замърсява и омазнява доста бързо, което е съвсем в реда на нещата, а препаратите за почистване на фурни, дори и скъпите, не винаги могат да ви отърват от кафявите петна, които идват от парчета храна, слоеве мазнина и парчета хартия за печене.

Мръсотията и мазнината ни пречат да видим храната си по време на готвене, без да отваряме вратата. Освен това редовното почистване на фурната не само подобрява външния й вид, но може и да повиши ефективността ѝ.

Бабин метод за лесно почистване на загорялата фурна

Ако вратата на вашата фурна се нуждае от почистване и всички обичайни продукти не работят, опитайте да приложите съветите на феновете на чистотата от страницата в социалните мрежи, където е описан най-популярния лайфхак, който определено работи за всички ситуации.

От 100 коментара най-популярният съвет беше да се използват мокри таблетки за съдомиялна машина. Тези таблетки дори бяха приветствани като чудодейни продукти за почистване на фурни от един невероятен фанатик на почистването.

Всичко, което е необходимо да се направи е да намокрите таблетката за съдомиялна и леко да натъркате стъклото с нея. Не забравяйте да потапяте таблетката във вода от време на време по време на процеса на почистване, така че да остане влажна през цялото време и да не надраска стъклото. След това избършете повърхността с насапунисана гъба.

Как да почистим фурната за 5 минути с този лесен трик (ВИДЕО)

Таблетките за съдомиялна машина са направени от концентриран препарат, точно заради това те са така ефективни, когато се използват за почистване на петна от мазнина във фурната.

В допълнение, таблетките с твърд прах имат абразивна повърхност, която помага за премахване на упорити петна, но са достатъчно нежни, за да не успеят да надраскат стъклото на фурната, особено ако таблетката е леко напоена преди употреба.

И едно от най-големите предимства на таблетките за съдомиялна като препарат за почистване на фурна е, че са евтини. Една таблетка е достатъчна за почистване на цялата фурна.

Съвсем логично е таблетките за съдомиялна да имат бърз и сигурен ефект. Все пак, те имат съвсем малко време да се справят със засъхнала мръсотия по съдовете, защо да не успеят да въздействат така и на фурната?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

7 места, които повечето хора забравят да разчистят

Лекар: Това е оптималният период за смяна на спалното бельо

Тези 6 тайни лайфхака от опитни домакини ще накарат апартамента ви да блести от чистота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Чистофайници