На рафтовете: 6 лайфхака, които ще ви помогнат да подредите гардероба си

11030
На рафтовете: 6 лайфхака, които ще ви помогнат да подредите гардероба си
Снимка: iStock/Guliver

За мнозина прегледът на гардероба се е превърнал в неразделна част от подготовката за новия сезон. Вярно е, че често магическият ефект не може да бъде постигнат поради една често срещана грешка: успешно сме избрали най-добрите дрехи и аксесоари, но поради малкото пространство в гардероба може да е трудно да ги разпределим спретнато и да осигурим лесен достъп до тях.

В резултат на това важните тоалети се губят от поглед, забравяме за интересни и успешни комбинации и всичко се връща към нормалното. Следователно подреждането на вашия гардероб не свършва с механичен подбор и съставяне на различни комплекти. 

След като сте решили какво да държите в гардероба си и от какво да се отървете, струва си да реорганизирате пространството, така че да отговаря на ежедневните ви нужди и да минимизира бъркотията. Ето няколко трика, които можете да използвате, за да постигнете максимални резултати от преразглеждането си и да разширите опциите в гардероба си, независимо от размера му.

1. Тесни закачалки

Когато реорганизирате гардероба си, обърнете внимание първо на закачалките. По-добре е да са тесни - по този начин значително ще спестят място. Купете точния брой закачалки в същия стил: вашият гардероб ще изглежда спретнат, визуално привлекателен и ще ви бъде по-лесно да намерите нещата, от които се нуждаете.

6 грешки при планирането на домашния гардероб и как да ги избегнем

2. Книгоразделители

Имате ли претрупан рафт с хаотично подредени чанти, които постепенно губят формата си? Ако е така, опитайте да организирате това пространство с държачи за книги. Подредете ги на необходимите интервали и поставете аксесоарите – така чантите ще запазят желаната форма при съхранение. Плюс това, този метод ще ги направи по-лесни за достъп, без да причинява пословичния ефект на доминото, при който търсенето на една чанта, от която се нуждаете, води до безпорядък в цял ред аксесоари. Същите ограничения могат да се използват за съхранение на трикотаж или дънки.

3. Пластмасови кутии и контейнери

Ако имате голям и разнообразен гардероб, много важни неща се губят от поглед, а нещо важно може да бъде напълно забравено завинаги. Прозрачните контейнери от плексиглас ще дойдат на помощ, те ще ви помогнат да сортирате всичките си принадлежности, но в същото време цялото съдържание на кутиите ще остане пред очите ви. Някои марки предлагат прозрачни контейнери в един стил за различни видове артикули и аксесоари – например калъфи за шапки и кутии за бижута и аксесоари. Ето защо прозрачните контейнери са най-добрата инвестиция, идеални за съхранение на всичко - от колани до шалове.

4. Рамки за сгъване на дрехи

Много бутици и магазини за дрехи с безупречни рафтове ни показват перфектен пример за това как трябва да се съхраняват нашите дрехи. Вярно е, че не всеки успява да сгъне толкова перфектно ризите и тениските си. Разбира се, можете да научите това умение от видеоклип в YouTube, но освен това има специални полезни изобретения на човечеството, които решават този проблем възможно най-бързо и помагат за сгъване на тениски по идеален начин. Например специални рамки за сгъване на дрехи. Техните имена могат да бъдат различни: органайзер, дъска или шаблон за сгъване на дрехи, но технологията е една и съща за всички.

Как да подредим гардероба си за 10 минути?

5. Вакуумирани торбички

Този хак е идеален за пътуване, когато искате да спестите място в куфара или раницата си. Същият лайфхак обаче може да се използва и за съхранение на сезонни артикули - пухени якета, палта и пуловери, които все още не планирате да носите. Технологията е проста: трябва да поставите нещата в специална торба от плътен полиетилен с клапан и да изпомпвате въздуха, докато обемът на торбата се намали няколко пъти.

6. Стилни ракли

Нещата, които искате да запазите за спомен, а не за ежедневна употреба, не трябва да се съхраняват в гардероб, до който имате достъп всеки ден - това само ще го претрупа. Вместо това поставете такива предмети в отделни контейнери, които могат да се съхраняват на друго, по-подходящо място, като таван или спалня. Не е нужно да преглеждате тези предмети редовно, така че можете да инвестирате в стилна ракла, която ще изглежда като декоративен елемент в интериора ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com