Пяна за бръснене и растително масло: неочаквани продукти за почистване на кухня

7757
Пяна за бръснене и растително масло: неочаквани продукти за почистване на кухня
Снимка: iStock

Тези 8 лайфхака ще улеснят почистването на печка, кранове, мивка и други домакински задължения.

Пяна за бръснене и печка

Ако супата или сосът са се запекли на котлоните, ще е трудно да ги почистите. Обикновената пяна за бръснене ще бъде ефективен помощник. Напръскайте я върху зацапаната повърхност, като внимателно покриете цялата площ на изгореното място. Оставете за 15 минути, за да подейства веществото върху замърсяването. След това внимателно отстранете пяната и загорялата храна с гъба - ще се изненадате колко лесно ще стане.

Полезни съвети, които ще ви помогнат да перете дрехите като в химическо чистене

Скоч лента и четка за прах

Когато метете пода с четка с дълга дръжка, трябва редовно да отстранявате косми, козина и дребни остатъци, полепнали по косъмчетата от изкуствени влакна. Вземете лента от двустранно залепваща лента, достатъчно голяма, за да покрие цялата ширина на четката. Поставете лентата върху четината, отстранете защитната хартия от другата страна на лентата. Почистете пода, така че лентата, поставена върху четината, да е отдолу. Всички косми и остатъци няма да полепнат по мъхчетата, а ще останат върху тиксото, което след това може лесно да се отстрани и изхвърли.

Растително масло и тиган

Ако след готвене върху чугунения тиган остане загоряла мазнина, тя трудно се отстранява дори със стоманена вата - клетките й се запушват. Изсипете растително масло в тигана, така че да покрие изгорелия слой, и го поставете във фурната за 20 минути, като настроите температурата на 180 градуса. След тази процедура изгорялата мазнина може лесно да се отстрани заедно с растително масло с помощта на обикновени салфетки или хартиена кухненска кърпа.

Балон и кран

Понякога трябва временно да „удължите“ крана в кухнята или банята, за да измиете ръбовете на мивката или да излеете вода в кофа. Вземете балон, поставете го на ръба на чучура и го закрепете с еластична лента. След това внимателно отрежете „върха“ на топката с ножица, за да направите малка дупка. Сега можете да пуснете вода и, като издърпате топката, насочете струята й в желаната посока.

5 правила за чистене, за които дори идеалните домакини не знаят

Цитрусови кори и микровълнова

За да почистите бързо микровълновата фурна, поставете кори от мандарина или портокал в нея и я включете на пълна мощност за три минути. Изпаряващите се цитрусови масла ефективно ще разтворят замръзналите капки мазнина по стените на камерата. Всичко, което трябва да направите, е да го избършете отвътре с чиста гъба.

Гъба и чаши

Ако трябва да измиете вътрешността на високи, тесни чаши и нямате четка у дома, направете си такава от гъба за миене на съдове. Нарежете дунапрена напречно на ленти с широчина 1,5-2 сантиметра, без да режете плътната пандишпанова обвивка. Навийте пяната навън, закрепете я с ластик и я поставете върху дървени клечки за суши.

Лимон и смесител

За да премахнете следите от варовик от металните части на водопроводната инсталация, почистете крановете в кухнята или банята с половин лимон - лимонената киселина ефективно премахва плаката.

Мицеларна вода и маратонки

Можете да почистите бялата подметка на маратонките с помощта на памучен тампон, напоен с мицеларна вода. Бързо и ефикасно ще премахне мръсотията от оребрените ръбове, оставяйки снежнобяла повърхност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com