Защо пералнята не пълни с вода?

16980
Защо пералнята не пълни с вода?
Снимка: stevepb/Pixabay

Пералните машини правят прането лесно, но те могат да бъдат истински ад, когато спрат да работят правилно. Един от най-често срещаните проблеми, за които чуваме, е, че пералнята не се пълни с вода. Това може да се случи по различни причини. Съставихме списък с най-често срещаните причини вашата пералня да не се пълни правилно, за да ви помогнем да диагностицирате какво се случва с вашия уред.

Причини вашата пералня да не се пълни с вода

Уверете се, че крановете са свързани правилно

Трябва да можете да видите маркучите, излизащи от задната част на пералнята, които са свързани към кранове за топла и студена вода. Преди да направите нещо друго, проверете дали тези кранове са отворени и че маркучите към устройството не са прегънати. Понякога това е всичко и може да бъде толкова лесно, колкото да отворите тези кранове или да изправите маркуча.

Запушен входен екран

Маркучите за топла и студена вода, които водят до вашата машина, трябва да имат филтърна решетка, която да улавя всички големи частици, които може да преминават през линиите. Понякога тези екрани могат да се запушат, което пречи на водата да тече правилно. Това е може би най-честата причина пералнята да не се пълни с вода.

За щастие, това е доста лесно решение! Всичко, което трябва да направите, е да изключите водата към уреда, да развиете маркучите от машината и трябва да можете да видите екрана на филтъра на гърба на уреда, където се закрепват маркучите. Отстранете всички остатъци, които намерите на екрана, прикрепете отново маркучите и включете отново водата. Надяваме се, че това ще позволи на вашата пералня да започне отново да се пълни нормално.

9 начина да премахнете от пералнята си лошата миризма

Дефектен входен клапан за вода

Входните вентили за вода са частта от пералната машина, която й казва да започне или спре да пълни. Понякога този клапан ще работи неизправно и няма да каже на машината да напълни. Смяната на тази част е доста лесна корекция, но обикновено изисква специалист за ремонта.

Дефектен превключвател на капака

Съвременните перални имат предпазни превключватели, които не позволяват на пералната машина да работи, докато капакът е отворен. Понякога тези превключватели се забиват в отворено положение и карат пералнята да мисли, че капакът е отворен, дори когато не е. Това може да създаде проблем, когато пералнята не се пълни с вода. Това също трябва да е лесно решение за професионален техник.

Никога повече не го правете! Ето защо пералнята не центрофугира

Дефектен превключвател за нивото на водата

Модерните перални също разполагат със сензор, който им казва да спрат да пълнят, когато водата достигне определено ниво. Тези сензори могат да се повредят и да кажат на пералнята, че нивото на водата е твърде високо, дори когато в уреда няма нищо. Това ще попречи на устройството да се пълни, докато сензорът не бъде фиксиран или сменен. Това също ще изисква специалист, който да прегледа вашето устройство.

В повечето случаи една пералня, която не пълни, се свежда до тези лесно разрешими проблеми. Тъй като шайбите са специализирано оборудване, повечето от тези поправки ще изискват да се обадите на местния техник, за да обслужи вашето устройство, но в някои случаи може лесно да го поправите и сами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Преди сезона на открито: Как да чистите бели пластмасови столове

Това е най-ефективният и лесен начин за почистване на тавана

Как да изчистите успешно нацапани с червило дрехи и платове?

Развъдник на микроби: най-лесният начин да почистите тавана - със сигурност не сте го правили

3 начина да перете дрехи и бельо без пералня

Как най-лесно да почистим готварска печка?

Пране на обувки в пералня - за кои може и за кои не

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com