X
 
 

Шогунатът в Япония е премахнат

2889 6
photo of Шогунатът в Япония е премахнат

1868 г.

Шогун е военен чин и историческа титла в Средновековна Япония. Рангът е равен на генералисимус, най-високия чин в армията. Като титла е съкратено от „сей-и тайшогун“. Първоначално е използвана от императорския двор в Киото за награждаване на водачи на военни походи, а по-късно титлата се е отнасяла за водачи на военни правителства в историята на Япония.

Шогун означава върховен военен диктатор. Само един от всички даймио може да притежава титлата и само императорът, в качеството си на божествен син на небето, може да му даде титлата. С назначаването си шогунът получава абсолютна власт: печата и правата на императора. Шогунът управлява от името на императора.

Състои се погребалната церемония на папа Йоан Павел II

Папа Йоан Павел II е първият римокатолически папа от славянски произход и първият папа след папа Адриан VI (1522 г.), който не е ит...

Управляващата военна система на шогуна се нарича шогунат, а управленската структура - бакуфу. Йеритомо Минамото е първият шогун от шогуната Камакура. Той се превръща в главния владетел на Япония и получава титлата шогун. Впоследствие водачи на още три шогуната получават същата титла. Използването й продължава до периода на Реставрацията Мейджи. На 11 април 1868 г. шогунатът в Япония е премахнат.

Източник: Уикипедия

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  1.2 не се притеснявай.То си е по традиция руския елит да живее на Запад.Даже не са говорили руски помежду си."Джобния" речник за разговор с простолюдието е била нагайката.Пролетарските им наследници не са правили изключение.Днешните-също.Без Ленин/нямал е наследници/всички останали след него без изключение ,наследниците им са в САЩ и Западна Европа.Нашенските не правят изключение.Напосле виж още ›› дък обаче почнаха да вият като флексове,защото в САЩ янките ги погнаха да ги вкарват в разни списъци,с което ги принудиха да пълнят гушите на разни адвокати и лобисти,за да не им попаднат имената в тях.В Западна Европа пък им дойдоха "гости" от Близкия Изток ,Африка,Азия и трябва да ги хранят с увеличаване данъците на имотите.Свалиха и банковата тайна.Даже Швейцария става неуютна според посланичката Плугчиева.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ЯПОНЦИТЕ 2 КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ЯПОНЦИТЕ преди 11 месеца Профил на трол?
  ОЩЕ СМЕ В ЗОРАТА НА ШОГУНАТА, НО С РУСКИТЕ ПАРА ВОЕННИ ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ И С ПОМОЩТА НА ВСИ ПУТЯТА МОЖЕ И ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА Я ДОКАРАМЕ ДО КЪМ СТАЛИНСКО ВРЕМЕ
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  В фалшивата ни история написана от руските еничери след втората руска окупация 1944 се обявява че на този ден 1879 г. руския императорски комисар в България бил сложил ‘’начало’’ на организираните пощенски съобщения в страната, каквито за разлика от матушката им по българско са организирани още от края на 16 век. Османската империя подържа организирана държавна конна поща с междинни пощенс виж още ›› ки станции за смяна на конете. С нея се разпространяват публичните актове на държавната канцелария, пренасят се парите от данъци и такси, кореспонденция. Пощенските спирки и хановете са почти официални институции, предвидени за подслоняване на пътници . Във вътрешността има отоплена обща зала, в която може да се пуши и да се пие кафе. В хановете всеки пътник има право да влезе за през нощта и бедни и богати са приети на равна нога. Точно с пощата се разпространяват издаваните в Цариград, Влашко, Сърбия български вестници. Османската империя е в активни отношения с европейските държави и подържа и телеграфна линия
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  1857 руският цар одобрява герба на русия – ДВУГЛАВ орел - затова 1949 този ден е обявен за световен ден за борба с шизофренията
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  на този ден 1866 е представена пиесата на Добри Войников „Райна княгиня“ БЪЛГАРСКА - ушила байряка, ама НЕ му турила ДВУГЛАВ урод за знак - БЪЛГАРСКИЯ ЛЪВ на знамето на Априлското въстание е точно като лъва, отпечатан на корицата на Устава на БРЦК, а освен Свобода или смърт в долния край има и 2 букви:ПО - обратното на ОП на днешните обединени руски ибрикчии
  : 0 !
 •  българския термин за шизофрения е русофилия 1.2 българския термин за шизофрения е русофилия преди 11 месеца Профил на трол?
  къпещи се в пари, водещите ни русофили, които са все високопоставени апаратчици на управляващите ни днес партии разпускат и зиме и лете не в Сочи и из Подмосковието, а по елитните алпийски, средиземноморски и океански курорти. Техните деца следват не в Москва и в Новосибирск, а в най-реномираните западноевропейски и североамерикански университети. Русофилите не карат лади и жигули, а мерцедеси, виж още ›› ягуари и поршета. Децата и внуците са на „Харлей Дейвидсън”. Покъщнината им не е хладилници „Мраз” и печки „Мечта”, а „Сименс”, „АЕГ”, „Филипс”. И телефоните, и дрехите,че и маниерите им копират не руските мужици и богаташи, а европейските. Ако, въпреки доходите с неясен произход(или тъкмо поради тях) се разболеят, се лекуват не в матушката, а по най-реномираните западноевропейски и американски, даже и турски клиники. Пушат западноевропейски и американски цигари, пият западноевропейски и американски напитки, пътуват до западноевропейските и американски градове на западноевропейски и американски самолети. Целият им бит е западноевропейски и американски – само политическата им ориентация е проруска. Като началника Путин всички са марксисти, а битието по марксически им определя съзнанието и стават шизофреници - с целите си родове барабар водят живот на технократични западняци и изповядват с цялото си домочадие антизападния, антиамерикански и еврофобски руски култ на омразата - това е единственият русофилски елемент в цялатото им русофилбство - а държавата ни затъва и боксува управлявана с тая шизофрения дето си е гръцка русофилия още от 1829
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално