12 години в робство" и "Американска схема" с най-много номинации за "Златен глобус"

67890
12 години в робство" и "Американска схема"  с най-много номинации за "Златен глобус"

Историческата драма "12 години в робство" и историята за корупция "Американска схема" водят по номинации за наградите "Златен глобус" с по седем на брой, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Следва драматичната комедия "Небраска" на Александър Пейн с пет номинации, сред които за най-добър актьор за Брус Дърн.

С по четири номинации са космическата одисея "Гравитация" и пиратският трилър "Капитан Филипс". Лентите "12 години в робство", "Капитан Филипс", "Гравитация", "Филомена" и "С пълна газ" получиха номинации в категорията за най-добър драмачитен филм на наградите "Златен глобус", предаде Асошиейтед прес.

Носителят на приза за най-добър мюзикъл или комедия ще бъде определен измежду продукциите "Американска схема", "Тя е глас", "Истинският Люин Дейвис", "Небраска" и "Вълкът от Уолстрийт".

С номинации за най-добър режисьор са Алфонсо Куарон за "Гравитация", Пол Грийнграс за "Капитан Филипс", Стив Маккуин за "12 години в робство", Александър Пейн за "Небраска" и Дейвид О. Ръсел за "Американска схема".

Наградата "Златен глобус" за най-добър актьор в драма ще си оспорват Чиуетел Еджиофор за "12 години в робство", Идрис Елб за "Мандела: Дългият път към свободата", Том Ханкс за "Капитан Филипс", Матю Макконъхи за "Клубът на купувачите от Далас" и Робърт Редфорд за "Всико е загубено".

В категорията за най-добра актриса в драма са номинирани Кейт Бланшет за "Син жасмин", Сандра Бълок за "Гравитация", Джуди Денч за "Филомена", Ема Томпсън за "Спасяването на Мистър Банкс" и Кейт Уинслет за "Ден на труда".

С номинации за най-добър актьор в мюзикъл или комедия са Крисчън Бейл за "Американска схема", Брус Дърн за "Небраска", Леонардо ди Каприо за "Вълкът от Уолстрийт", Оскар Айзък за "Истинският Люин Дейвис" и Хоакин Финикс за "Тя е глас".

Съревнованието за отличието за най-добра актриса в мюзикъл или комедия ще бъде между Ейми Адамс за "Американска схема", Жюли Делпи за "Преди полунощ", Грета Геруиг за "Франсис Ха", Джулия Луис-Драйфус за "Ясно, разбрах" и Мерил Стрийп за "Август: Окръг Осейдж".

Братя Уейнстейн дадоха под съд "Уорнър" заради "Хобит"

Кинопродуцентите Боб и Харви Уейнстейн са дали под съд компанията "Уорнър", претендирайки за по-голям дял от приходите от филма "Хобит"...

С номинации за най-добър актьор в поддържаща роля са Бархад Абди за "Капитан Филипс", Даниел Брюл за "С пълна газ", Брадли Купър за "Американска схема", Майкъл Фасбендър за "12 години в робство" и Джаред Лето за "Клубът на купувачите от Далас".

В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля са номинирани Сали Хокинс за "Син жасмин", Дженифър Лорънс за "Американска схема", Люпита Нионго за "12 години в робство", Джулия Робъртс за "Август: Окръг Осейдж" и Джун Скуиб за "Небраска".

В категорията най-добра анимация за наградите "Златен глобус" са номинирани лентите "Круд", "Аз, проклетникът 2" и "Замръзналото кралство".

Сериалите "В обувките на Сатаната", "Абатство Даунтън", "Добрата съпруга", "Къща от карти" и "Господарите на секса" получиха номинации за наградите "Златен глобус" в категорията за най-добра телевизионна драма, предаде Асошиейтед прес.

С номинации за най-добър актьор в телевизионна драма са Брайън Кранстън за "В обувките на Сатаната", Лив Шрайбър за "Рей Донован", Майкъл Шийн за "Господарите на секса", Кевин Спейси за "Къща от карти" и Джеймс Спейдър за "Черният списък".

Седмият сезон на "Секс до дупка" ще бъде последен

Догодина ще бъде излъчен седмият, последен сезон на култовия сериал "Секс до дупка" Californication, съобщи Контактмюзик. Телевизия "Ш...

Наградата за най-добра актриса в телевизионна драма ще си оспорват Джулиана Маргулис за "Добрата съпруга", Татяна Маслани за "Клонинги", Тейлър Шилинг за "Оранжевото е на мода", Кери Уошингтън за "Скандал" и Робин Райт за "Къща от карти".

В телевизионната категория за най-добър мюзикъл или комедия са номинираните сериалите "Теория за Големия взрив", "Бруклин 9-9", "Момичета", "Модерно семейство" и "Паркове и отдих".

Съревнованието за най-добър актьор в телевизионен мюзикъл или комедия ще бъде между Джейсън Бейтман за "Развитие в застой", Дон Чийдъл за "Обител на лъжата", Майкъл Джей Фокс за "Шоуто на Майкъл Джей Фокс", Джим Парсънс за "Теория за Големия взрив" и Анди Самбърг за "Бруклин 9-9".

Носителката на приза за най-добра актриса в телевизионен мюзикъл или комедия ще бъде определена измежду Зоуи Дешанел за "Новото момиче", Лена Дънам за "Момичета", Еди Фалко за "Сестра Джаки", Джулия Луис-Драйфус за "Вице" и Ейми Полър за "Паркове и отдих".

В категорията за най-добър телевизионен минисериал или филм са номинирани продукциите "Зад свещника", "Американска история на ужасите: Лудница", "Да танцуваш на ръба", "Върхът на езерото" и "Бялата кралица".

Кристоф Валц ще играе в петата част на "Карибски пирати"?

След пробива си в Холивуд с "Гадни копилета" през 2009 г., Кристоф Валц стана един от най-търсените филмови злодеи. Петият филм от пор...

С номинации за най-добър актьор в телевизионен минисериал или филм са Мат Деймън за "Зад свещника", Майкъл Дъглас за "Зад свещника", Чиуетел Еджиофор за "Да танцуваш на ръба", Идрис Елба за "Лутър" и Ал Пачино за "Фил Спектър".

В категорията за най-добра актриса в телевизионен минисериал или филм са номинирани Хелена Бонам Картър за "Бъртън и Тейлър", Ребека Фъргюсън за "Бялата кралица", Джесика Ланг за "Американска история на ужасите: Лудница", Хелън Мирън за "Фил Спектър" и Елизабет Мос за "Върхът на езерото".

С почетния приз "Сесил Б. де Мил" ще бъде отличен Уди Алън, притежател на 4 награди "Златен глобус". Режисьорът бе обявен през септември за носителя за 2014 г. на почетния "Златен глобус" за цялостни постижения. Актрисата Даян Кийтън ще приеме наградата от името на дългогодишния си приятел и бивш любовник на церемонията.

Наградите "Златен глобус" се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холувид. Отличията ще бъдат раздадени за 71-и път на церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс на 12 януари 2014 г. Водещи на шоуто отново ще бъдат актрисите Тина Фей и Ейми Полър, които миналата година допринесоха за повишен зрителски интерес към проявата. Миналогодишната церемония беше проследена от 19,7 милиона телезрители, припомня Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com