X
 
 

Документални филми на Федерико Фелини и Андрей Тарковски на Киномания 2019

1385 0
Документални филми на Федерико Фелини и Андрей Тарковски на Киномания 2019
Снимка: Киномания
Какво е вдъхновявало големия режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал и какво е искал да постигне в общуването си със своите зрители? Отговор на тези въпроси ще даде документалният филм "Андрей Тарковски. Киното като молитва" на 24 ноември от 16:15 ч. Режисьор е синът на Тарковски – Андрей А. Тарковски. В рамките на тазгодишната Киномания в рубриката "Киното и неговата история" в кино "Люмиер Лидл" ще бъде излъчен и още един документален филм за друг световнопризнат кинорежисьор – Федерико Фелини. Прожекцията на "Фелини без край" е на 17 ноември от 16:45 ч.

"Поставих си за цел да отведа зрителите обратно до изворите на режисьорската мисъл и да споделя емоцията от срещата с великия творец, великата личност и водач в живота, какъвто беше моят баща", споделя Андрей А. Тарковски. Освен че зрителите ще надникнат зад кулисите на творчеството на Тарковки, те ще могат да чуят и неизползвани досега записи на поемите на Арсений Тарковски – един от великите руски поети на 20 в. и баща на режисьора.

От разнообразната програма на Киномания публиката ще може да гледа и документалния филм "Фелини без край". Изследвайки огромния архив на италианската обществена телевизия RAI, филмът е ценен и с оригиналните свидетелства на хора, работили с маестрото. Започвайки от запознанството си с Фелини в Римини, Еудженио Капучо продължава с нови открития за „тайния свят” на Фелини, който никога не остава напълно разкрит.

Повече информация за фестивала следете на нашата Фейсбук страница и на сайта kinomania.bg.

Билети за филма "Андрей Тарковски. Киното като молитва" може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за филма "Фелини без край" може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители