Дъщерята на Ален Делон: Той няма сили, иска да го оставим да си отиде тихо от този свят

11934
Дъщерята на Ален Делон: Той няма сили, иска да го оставим да си отиде тихо от този свят
Снимка: Getty Images

Легендата на френското кино Ален Делон няма сили да продължава повече с лечението си. Иска единствено да го оставим да си отиде тихо от този свят. Това каза неговата дъщеря Анушка Делон пред списание France Inter. 

Изявлението на дъщеря му идва след новината, че полицията е конфискувала от дома му в Париж 72 огнестрелни оръжия и над 3000 кутии с боеприпаси като предпазна мярка от самоубийство.

През 2019 г. Делон получи инсулт, в резултат на който придвижването му силно се ограничи, а в момента страда от лимфом. Още тогава той заяви, че не иска децата му да се разделят и разкъсват, но вместо това те от месеци водят война, предава 24 часа

Още: Положението е сериозно: Ален Делон е поставен под съдебна защита

"Ален Делон е дълбоко шокиран от излагането на показ на личния му живот, за него това е унизително, истински кошмар", заяви дългогодишният му адвокат Кристоф Айела ден след като стана ясно, че легендарният киноактьор е завел дело за клевета срещу най-големия си син – Антони Делон.

Войната на наследниците му

Спусъкът, който отприщи войната, бе натиснат в самото начало на годината, на 4 януари, когато 59-годишният първороден син на звездата от брака му с Натали Делон даде бомбастично интервю за сп. "Пари мач", разкривайки подробности за влошеното здравословно състояние на баща си. В него Антони обвинява своята полусестра Анушка в укриване от него и от другия им брат Ален-Фабиен на факта, че актьорът е бил подложен в Швейцария между 2019 и 2022 г. на 5 когнитивни теста, като не е успял да се справи с нито един.

"Според лекарите тези тестове показват когнитивна деградация, която поставя баща ми в състояние на психологическа слабост, т.е. на уязвимост", казва Антони, като подчертава, че Анушка е скрила медицинските резултати заради свои лични интереси. С мълчанието си тя го постави в опасност, добавя още най-възрастният от наследниците на Делон, наричайки сестра си "способна на всичко манипулаторка". От интервюто става ясно, че той първи е направил изложение пред полицията, макар и без да подава официална жалба срещу Анушка.

Още: Ален Делон: Животът за мен свърши. Искам да умра

Антони разкрива, че Ален Делон е зле, че не издържа да се гледа в подобно състояние, останал без сили. "Той говори малко, уморява се или се нервира, когато го караме да повтори, защото не се чува добре какво казва. Потънал е в мислите си, настроенията му се менят, безспорно заради това, което преживява", продължава откровенията Антони. Според него Гепарда (една от култовите роли на киногиганта) е победен от старостта и е жертва на загуба на паметта, която му пречи да си спомня разговори и да се придържа към решенията, които взема, цитира в. "Фигаро".

Още: Ален Делон тайно е преминал медицински преглед. Ето какво е казал лекарят

Анушка не остана длъжна и отговори на обвиненията на брат си пред телевизия TF1: "Отказвам да бъда омърсена по този начин, да ме третират като манипулаторка, лъжкиня и не знам още какво", заяви тя. "Срам ме е, че нашият семеен живот, че интимният ни живот е на показ", добави единствената дъщеря на легендата, която сподели, че не може да спи и е имала желание да се убие, когато разбрала за постъпката на брат си. И се закани, че също ще го съди за клевета, отправяне на заплахи и тормоз. Според нея Ален Делон все още понася последиците от инсулта, претърпян през 2019 г., но е напълно способен да води разговори и да подписва документи.

Още: Любимата на Делон: Децата му искат да го убият

Накрая във войната влезе и най-малкият от фамилията, който зае страната на своя полубрат. Ален-Фабиен извади запис на таен разговор между Анушка и 88-годишния кино идол. В него се чува само гласът на Анушка, която казва: "Уморена съм, татко, заради всичко, което се случва. Погребват ме, а теб те изкарват глупак. Преди всичко трябва да си предпазлив. Ти си глупак, а аз съм тъпачка, момиче, което манипулира баща си. Татко, може да се наложи да кажеш нещо, защото капанът ще щракне върху теб". В пост в социалните мрежи Ален-Фабиен призна, че е направил записа с телефона си, обвит в кърпа, като го оставил в стаята и излязъл да изпуши една цигара. "Ти отвори кутията на Пандора", нахвърли се и той на свой ред срещу сестра си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Световни звезди влизат в журито на фестивала в Кан с тотално полово равенство

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com