Epic Drama ще ни покаже изкусителни истории от Амстердам, Севиля, Вашингтон и малко френско село

4230
Epic Drama ще ни покаже изкусителни истории от Амстердам, Севиля, Вашингтон и малко френско село
Снимка: Viasat World

По празниците новият тв канал от групата на Viasat History и TV1000 Epic Drama ще ни отведе в Амстердам с „Миниатюристът“, в Англия с „Полдарк“ и „Криминалните случаи на Мърдок“, в САЩ с последния сезон на „Обрат: Шпионите на Вашингтон“, в „Едно френско село“ и в Севиля от края на 16-ти век с испанския трилър хит „Чумата“. Вижте още.

Миниатюристът

Жанр: Литературна класика

От събота, 31 март, в 22:00

Година: 2017

Сезон 1: 3 x 60 мин.

Режисьор: Гилем Моралес

В ролите: Ромола Гарай, Аня Тейлър-Джой, Алекс Хасъл, Хейли Скуирес, Емили Берингтън

Епични факти

Поредицата е по дебютния роман на Джеси Бъртън от 2014 г.

Книгата се превърна в издателски феномен. Издадена в повече от 38 страни, включително и в България, и носител на множество награди, тя се продаде в повече от 1 млн. копия по света.

По мотиви от един от най-скоростно разпродаващите се дебютни романи на миналото десетилетие, "Миниатюристът" е завладяващ, разточително заснет трилър, който ни отваря вратите на дом, където под повърхността на красотата и високата класа надничат забранени страсти и опасни тайни.

През 1686 г. 18-годишната Нела Оортман влиза в грандиозна къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с надежди и мечти, тя е дошла от тихата провинция, за да започне нов живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Но вместо от Йоханес, тя е посрещната от студената му сестра Марин и бързо разбира, че в техния дом нищо не е такова, каквото изглежда. Когато Йоханес най-после се появява, той ѝ носи най-необичайния подарък - кукленска къща, реплика на техния дом. Тя трябва да бъде мебелирана от изкусен миниатюрист, чиито мънички произведения показват какво се случва в дома по неочаквани начини и изглежда предричат бъдещето с притеснителна точност.

Нела започва да разкрива тайните на кукленската къща и тези на дома на Бранд и разбира, че всички ги грози надигаща се опасност. Дали миниатюристът държи съдбите им в ръцете си и ще бъде ли тя средството за спасението на семейството си или архитектът на тяхното падение?

Полдарк

Жанр: Историческа драматизация

Година: 2015

Сезон 1: 8 x 60 мин.

Режисьор: Деби Хорсфилд

В ролите: Ейдън Търнър, Елинор Томлинсън, Хейда Рийд, Руби Бентал, Джак Фартинг, Люк Норис, Бийти Едни, Джон Нетълс

Епични факти

След като се увенча с множество награди, поредицата счупи рекордите по гледаемост от САЩ до Обединеното кралство и се доказа като световен хит.

При първото си излъчване по БиБиСи през 2015 тя привлече над 5 млн. зрители.

1794 г.: Войната и Френската революция заплашват Великобритания. В Корнуол Джордж Уорлегън продължава да строи империята си в опит да унищожи сем. Полдарк.

Елизабет решава да си създаде нов живот като негова съпруга, погребвайки миналото си и Рос. Тя обаче крие тайна, която заплашва да разруши комфортния живот, който е устроила за себе си и сина си. Рос и Демелца се стремят да стоят настрана и да избягват Джордж, възстановявайки своята връзка в Нампара. Но пристигането на братята на Демелца нарушава крехкото примирие и Рос трябва да се запита дали не трябва да спре възхода на Джордж.

Дуайт е заловен по време на войната с Франция и на плещите на Рос пада отговорността да го освободи. Очакват го битки у дома и битки в чужбина. Дали Рос ще приеме предизвикателството и ще рискува ли да изгуби всичко, което му е скъпо?

Обрат: Шпионите на Вашингтон

Жанр: Войни

От петък, 6 април, в 22:45

Година: 2017

Сезон 4: 10 x 60 мин.

Режисьор: Крейг Силвърщайн

В ролите: Джейми Бел, Ангъс Макфейдън, Сет Нумрик, Даниел Хеншал, Кевин Макнали

Епични факти

Поредицата е по книгата на Александър Роуз: “Вашингтонски шпиони: История на първия американски шпионски кръг”, който е и сценарист и продуцент на телевизионната продукция.

В началото на последния сезон известният предател Бенедикт Арнолд отмъщава на Джордж Вашингтон, като арестува заподозрените бунтовни шпиони, за да впечатли новите си британски командири.

Ейб Уудххул и останалите членове на кръга Кулпър бягат от капана на Арнолд и обезсилват кралската армия, като саботират доставките на провизии. Но неочаквано развитие на обстоятелствата кара Ейб да облече червена униформа в търсене на отмъщение. За да може да победи, обаче, Ейб трябва да загърби своето лично търсене на справедливост и да се фокусира върху единственото нещо, което има значение - да спечелят войната. Ейб и членовете на кръга рискуват всичко, за да победят в Йорктаун.

Присъстваме на раждането на Америка. Битката отшумява, но остава страната, в чието име ще се водят още много битки, може би дори без край...

Чумата

Жанр: Автентична историческа поредица

Продължава от неделя, 1 април, в 23:00

Година: 2018

Сезон 1: 6 x 60 мин.

Режисьор: Алберто Родригес

В ролите: Пабло Молинеро, Серхио Кастеланос, Маноло Соло, Хавиер Боте

Епични факти

Всеки епизод от поредицата струва около $1.8 млн.!

„Чумата“ счупи всички рекорди по гледаемост в родната си Испания. Премиерният ѝ епизод през януари 2018 събра 40% повече зрители от премиерата на 7ми сезон на Game of Thrones в страната.

Черната смърт се спуска над Севиля от 16-ти век - един от най-богатите и значими градове в света. Тук е европейският вход към златото на Новия свят. Градът е привидно благочестив, а всъщност затънал в страх, алчност и битки за власт. Нравите в манастирите са разпуснати, публичните домове са регулирани и болниците са използвани като гробища. Управляват мистицизмът и хаосът.

Матео, бивш еретик, трябва да се завърне в града, който го е осъдил на смърт. Той копнее да изпълни желанието, изразено от най-добрия му приятел на смъртния му одър - да спаси Валерио, незаконния му син. След като Матео попада в града, той скоро е арестуван, но Светата служба му предлага сделка за опрощаване на греховете - ако реши серията от убийства в града, ще бъде оправдан. Труповете валят, белязани със знака на дявола, а Матео е въвлечен в конспирация, която според него стига до върховете на властта в Севиля. Чумата продължава да унищожава града и натискът да се открие убиеца се увеличава.

Потопен в интриги и предателство, "Чумата" е уникален конспиративен трилър, който ще ви изправи косата от напрежение и ще ви върне в сложните времена, когато обществените забрани и тайният хедонизъм вървят ръка за ръка.

Първи епизод на „Чумата“ можете да гледате и онлайн на www.epicdrama.bg/watch-now.

От 5 април, в делничните дни следобед започват две поредици: „Криминалните случаи на Мърдок“ и „Едно френско село“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино