Филмът „Доза Щастие“ ще бъде видян в още шест български градa

6214
Филмът „Доза Щастие“ ще бъде видян в още шест български градa
Снимка: KEY Events&Communication

Пълнометражният филм на Яна Титова „Доза Щастие“ тръгва на първото си турне. Историята на журналистката Весела Тотева ще бъде гледана в още шест български града от 5 до 10 март включително. С това екипът продължава нейната лична инициатива за превенция и по-задълбочена информираност по проблемите със зависимостите сред младите хора. Специалните прожекции предстоят в Кърджали, Крумовград, Казанлък, Сандански, Банско и Брезник.

„Доза Щастие“ е гледан от над 98,000 зрители от премиерата си през ноември 2019 досега, а искреният поглед върху живота на Весела Тотева развълнува мнозина. Предстоящото турне е организирано от фондация „От другата страна“ и копродуцента NO BLINK Studio и е насочено към зрителите в населените места, които все още не са имали възможността да се докоснат до родния проект, използващ за основа биографичната книга „Падение и спасение“.

Водещото парче от саундтрака на Доза Щастие "Sweetest Silence" е написано за една вечер

Няколко дни ни делят от премиерата на първата българо-британска продукция, носеща провокативното заглавие “Доза Щастие”. Ис...

Стартът на турнето ще  бъде даден на 5 март в град Кърджали, като обиколката ще продължи на 6 март в Крумовград, на 7 март в Казанлък, на 8 март в Сандански, на 9 март в Банско и ще приключи в град Брезник на 10 март. Инициативата се осъществява с подкрепата на споменатите общини. На всяко от местата ще бъде даден фокус на дискусиите с ученици по темата със зависимостите, а в турнето ще се включи и част от екипа на филма, придружена от квалифициран специалист, както и от човек, преодолял сходни проблеми.

„Много сме щастливи, че филмът не спира да се радва на интереса и любовта на публиката, непрекъснато получаваме покани от страната и чужбина, има още толкова много места, които искат да споделят с нас тази история. Наскоро гостувахме с прожекции в Москва, Виена, Париж и Лондон и отзивите са все така позитивни и дълбоко емоционални, което ни дава стимул да показваме и да насочваме вниманието към „Доза Щастие“ и занапред. Всичко това започна и продължава да се развива за нас като история, която заслужава да бъде видяна и съпреживяна от максимално много хора. Даваме всичко от себе си да осъществим желанието на Веси да информира и преодолява проблема със зависимостите у нас“, споделя продуцентът на „Доза Щастие“ Алек Алексиев, който е и един от двигателите във фондация „От другата страна“. Редом до него застават дъщерята на Весела Тотева Валентина Каролева, която се отличи с актьорското си превъплъщение във филма, и Александър Каролев.

В края на месеца се дава и още една допълнителна възможност за зрителите в столицата да се насладят на лентата. Филмът е включен в програмата на Sofia Film Fest с прожекция на 24 март от 14:00 часа в Дом на Киното, където предстои и среща с екипа.

Излезе новият официален трейлър на ДОЗА ЩАСТИЕ

По-малко от два месеца делят българската публика от излизането на първия пълнометражен филм на Яна Титова. След редица успешни роли в к...

„Доза Щастие“ е един от двата български филма, включени в European Film Market на ключовия европейски фестивал Берлинале, който приключи преди броени часове. В края на изминалата година продукцията се превърна и в най-популярния филм у нас в годишната класация на Google, като задмина суперпродукции като „Жокера“ и „Аквамен“.

Линк към официалния сайт: https://a-dose-of-happiness.com

Линк към Facebook: https://www.facebook.com/aDoseOfHappiness/

http://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2020/03/04/0137393001583321459_0.jpg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино