„Историята на Европа“ на Viasat History и Epic Drama взимат творчески награди

1578
„Историята на Европа“ на Viasat History и Epic Drama взимат творчески награди
Снимка: Viasat History

Международната медийна компания Viasat World, получи три престижни отличия на 20-тото издание на интернационалните награди Eyes&Ears, които отличават изключителни постижения в областта дизайна, промоционалните, дигитални и кросмедийни кампании. На церемония във вторник, 23 октомври, в Мюнхен, Германия, на Viasat World бе присъдена първа награда за „Най-добър дизайн за печатна реклама или плакат“ за документалната поредица „Историята на Европа“ на Viasat History.

Трейлърът на „Историята на Европа“ бе отличен с втора награда в категорията „Най-добър спот за културно или документално предаване“, а още едно второ място бе присъдено за промотата на новия ТВ канал на Viasat World, Epic Drama, в категория „Най-добра 2D/3D анимация“.

В сътрудничество с продуцентския партньор Found Studio, творческият екип на Viasat World предприема провокативен и кинематографски подход към премиерата на „Историята на Европа“ на Viasat History – епична поредица за хилядолетията човешка история в Европа – отново по канала от 5 ноември, понеделник, от 20:05. Тръгвайки от презумпцията, че Европа не е просто континент, а съвкупност от идеи, екипът разработва концепция, основаваща се на двойки контрастиращи тези, олицетворени от исторически фигури, като ги обединява по неочакван начин чрез древното японско изкуство за възстановяване на керамика, kintsugi. Определена от журито на Eyes&Ears Awards като „впечатляваща, провокираща мисълта и модерна“, концепцията, на която Found Studio вдъхва живот чрез анимация, е озвучена от Echoic.

Промо видеата на Epic Drama – отличени в категория „Най-добра 2D/3D анимация“- също са замислени от творческия екип на Viasat World и продуцирани от дизайнерско студио Weareseventeen. Екипът иска зрителите на новия ТВ канал да видят как драмата се превръща в епос и видеата трябва да надхвърлят чисто визуалната си роля и да покажат сърцето на бранда, за който разказваческото изкуство е ключово.

Детайлната 3D анимация отвежда аудиторията на интригуващо пътуване сред богата текстура, преплетена с кратки кадри от многозначителни сцени, които дават възможност зрителите сами да изграждат връзки и да си представят истории. Изпълнението е преливащо, неприковано към определен времеви период, свикващо палитра от драматични настроения с цялата си композиция, музика и тонрежисура – от мракобесието на войната през напрегнатото очакване на крими историите до копнежа на романсите.

Пол Еванс, оглавяващ творческата дивизия на Viasat World, ръководител на успешния in-house екип зад наградените кампании, коментира:

“Развълнувани сме да отнесем вкъщи три отличия Eyes&Ears, което е още по-голям успех от миналогодишните две награди. Това е свидетелство за изключителния криейтив, който създаваме в една много конкурентна среда.

Горди сме, че последователно ни признават за един от най-добрите екипи в бранша, с отличителни творчесеки кампании, които непрекъснато вдигат летвата. Високите отличия в тези три категории показва нашата отдаденост да правим марките и съдържанието ни близко за зрителите ни. Очаровани сме, че сме в една категория с някои от най-добрите творци в света.”

За Viasat World:

Viasat World е международна медийна компания с всеобхватно портфолио от канали и SVOD платформи с документално, драматично, филмово и спортно съдържание. Предлагайки 27 ТВ канала и услуги по заявка, компанията има над 164 млн. зрители в над 50 държави и територии. Това съдържание на световно ниво е достъпно на 17 различни езика, експертно подбрано в 19 телевизионни марки.

Родени от ограмна библиотека от висококачествено съвременно съдърание, нашите основни документални канали Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore и Viasat Life, вдъхват живот на историята, разказват историите на самата природа и доставят развлечение, почерпано от самия живот, чрез вдъхновяващи разкази. Същевременно Epic Drama събира най-големите драматични поредици от цял свят. В добавка предлагаме 9 филмови канала TV1000, включително TV1000 Russian Kino и ViP Premiere, което ни прави водещият доставчик на филмово съдържание в Русия.

Epic Drama – най-новият канал от семейството на Viasat History и TV1000 - е достъпен във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и чрез NET1 на 129 канал.

Сред премиерите в стартовата схема на Epic Drama бе създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“, в чийто втори сезон участва и Лив Тайлър, както и разкошният „Версай“; в средата на март 2018 г. дебютира испанският трилър хит „Чумата“, на Цветница - „Миниатюристът“ по бестселъра на Джеси Бъртън, издаден и у нас, а през лятото - всички сезони на култовия „Династията на Тюдорите“. На 16 септември бе премиерата на фентъзи поредицата „Беоулф: Завръщане у дома“, а на 18 октомври - на култовия „Вавилон в Берлин“. 26 ноември е премиерната дата на ТВ събитието на годината – „Подводницата“.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com