„Кулинарни престъпления“ - повече от 1600 км кулинарна страст

48714
„Кулинарни престъпления“ - повече от 1600 км кулинарна страст

„Кулинарни престъпления“ е 65-минутен документален филм за кулинарното богатсво на България и е част от тазгодишния фестивал за кино – София Интернешънъл Филм Фест, програма „Кино и вино”.

Режисьор на филма е Александра Вал, а ексклузивната му прожекция е на 1 април в Дом на киното от 19:00 часа. Преди началото на прожекцията, от 18:30 часа, всеки, закупил билет за филма, може да се наслади на чаша вино мавруд и рубин. Ако искате да се потопите в богатството на българските продукти и автентични рецепти, трябва да извървите кулинарните стъпки към България като гледате филма „Кулинарни престъпления“.

Благословия и поредна забрана за филма "Ной"

Папа Франциск прие Ръсел Кроу, който играе Ной в едноименния филм на Дарън Аронофски. Кроу успя да се срещне с Франциск едва от третия...

Три красиви жени изповядват кулинарните си престъпления, пътуват към корените на своите жертви - българските продукти - и се борят за тяхното право да оцелеят тук и сега.

Артист-музикант, Йоланта Делибозова – Йоли, с усмивка и бъркалка в ръка, разбулва тайната около това как се приготвя розов млечен крем с розова вода от роза дамасцена.

Рецепта за черешово руло с мента я качва на върха на черешата и оттам отвежда до автентичните културни традиции на Празника на черешата. Поредното кулинарно предизвикателство е Фестивалът на кестена в Подгорието на парк Беласица... сред нарове, киви, речни раци и копнежи.

Доктор Десислава Димитрова – главен координатор на движението Slow Food Bulgaria, разказва за откритието на Пиеро Сардо в с. Черни вит и нелекия път, който думата „плесен” извървява като част от българското зелено сирене. Д-р Деси представя и президиума на Смилянския фасул, където, по време на фестивала на Смилянския фасул, кулинарните изкушения като герб защитават духа на местното население.

Неповторима прожекция на култовия „Оркестър без име“

Клубът за култово кино на JAMESON IRISH WHISKEY представи един от най-популярните български филми със специална прожекция, която пренес...

Жител на Ню Йорк и Кюстендил, американката Кейси Ангелова определя българските грозни розови домати като любимата си храна. Студентка от кулинарната академия в Ню Йорк, с хирургическа прцизност тя приготвя на широката си тераса у дома българо-американско-италиански рецепти: тарт с дюли и есенен ориз с тиква. От ъгъла на домашната библиотека научно обяснява някои от действията си.

В компанията на два охлюва и сред ярките цветове от вкусове и продукти – розово, червено, зелено, жълто, оранжево - филмът бавно се придвижва към следващите кулинарни стъпки от България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com