„Младият папа“ с Джуд Лоу дебютира по НВО и онлайн на HBO GO на 28 октомври

25075
„Младият папа“ с Джуд Лоу дебютира по НВО и онлайн на HBO GO на 28 октомври

Представен на филмовия фестивал във Венеция, новият сериал – ко-продукция на SKY, HBO и Canal+ „Младият Папа“ | The Young Pope от носителя на „Оскар“ Паоло Сорентино ще дебютира по HBO и на HBO GO и в България на 28 октомври, петък.

Първи епизод ще бъде достъпен за свободно гледане без регистрация ТУК!

„Младият папа“ е историята на Лени Белардо или въображаемия Пий XIII – първият папа американец в историята. Млад и харизматичен, неговото избиране е резултат на ефикасна медийна стратегия в Колегията на кардиналите. Но външността се оказва лъжлива. Особено на място и сред хора, които са избрали голямото божие тайнство за ориентир в съществуванието си. Това място е Ватикана и тези хора са лидерите на църквата.

В специална кореспонденция за НВО България на кино-критика Соня Александрова от фестивала във Венеция през септември Сорентино казва: „Исках да представя героя като нормална личност, която става папа. Човек с всичките противоречия на един свещеник, той носи страха от детството си, когато е бил изоставен. В неговите държавни решения прозират човешките му слабости.”

Папата е американец, какво е значението на националността му за действието на филма? Сорентино: „Той е американец, защото имах драматургична нужда да разкажа през погледа на външен човек как е организирана и какво става във Ватикана.”

Пий XIII се оказва най-мистериозният и най-противоречивият сред лидерите на църквата. Умел и наивен, ироничен и педантичен, старомоден и модерен, съмняващ се и решителен, меланхоличен и суров, Пий XIII се опитва да пресече безкрайната река на човешката самота, за да открие Бог, когото да даде на човечеството. И на себе си.

Защо кръстихте Лени Пий XIII, питаме Сорентино: „Папите сами избират името си, което обикновено насочва към политическата ориентация на предшествениците им със същото име. Известно е, че Пий XII и Пий XIII са консерватори. Така че името вече предполага намерението на папата по време на папството му.”

Лени е много консервативен и рационален, той е противоположен на папа Франциск. Това специално ли е търсено? „В църквата е възможно и вече съществува редуване на консервативни и прогресивни свещеници. Със сигурност за мен беше по-интересно и необичайно да разкажа за реакционен папа, при положение, че в момента имаме прогресивен, който говори сам за себе си.”

Прочетете още от интервюто на Паоло Сорентино за НВО България ТУК!

В сериала участват Джуд Лоу, Даян Кийтън, Силвио Орландо, Хавиер Камара, Скот Шепард, Сесил де Франс, Людвин Сание, Тони Берторели и Джеймс Кромуел.

Сара Джесика Паркър се завръща в "Развод" - нов сериал в ефира на HBO

“Как стигаме до момента, когато след дълги години щастлив брак искаме да разбием главата на някого с тежък предмет” - това ...

БЕЛЕЖКА ОТ РЕЖИСЬОРА

“Ясните знаци за божието съществувание. Ясните знаци за божието отсъствие. Как вярата може да бъде търсена и изгубена. Величието на святото, твърде голямо, за да бъде разбираемо, когато се бориш с изкушения и когато всичко, което би могъл да направиш, е да им се отдадеш. Вътрешната битка между ограмната отговорност като Глава на католическата църква и нещастието на обикновения човек, когото съдбата (или Светият дух) са избрали за Папа. И най-сетне, как да боравиш с властта в държава, където догмата и моралният императив са отричането на властта и безрезервната любов към ближния. Ето за това става дума в „Младият папа“. Паоло Сорентино

HBO ще излъчва по два епизода всеки петък от 21:00 от 28 октомври.

Епизодите ще са налични и в онлайн услугата HBO GO, като епизод I ще е свободно-достъпен за гледане без регистрация ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино