Новите филми на Александър Пейн и Итън Коен идват на София Филм Фест

1330
Новите филми на Александър Пейн и Итън Коен идват на София Филм Фест
Снимка: Seacia Pavao © 2023 FOCUS FEATURES LLC

Новите филми на американските режисьори Александър Пейн и Итън Коен ще бъдат показани на 28-ия София Филм Фест през месец март.

Майсторът на филмовия разказ Александър Пейн е добре познат на почитателите на американското независимо кино, а творбите му "Небраска", "Отбивки", "Потомците" бяха удостоени с много престижни награди и любовта на публиката по света. Новата история, режисирана от Пейн по сценарий на Дейвид Хемингсън - "Заседнали", пренася зрителите в близкото минало и ги среща с колоритни герои.

Снимка: © 2023 FOCUS FEATURES LLC 

Още: "Клопка" на Надежда Косева открива 28-ия София Филм Фест

Основен сред тях е "ококореният темерут, учител по история, когото никой не харесва" – в ролята е Пол Джиамати, който вече спечели "Златен Глобус" и наградата на критиката в САЩ, а изпълнението му е номинирано за "Оскар" и БАФТА. И тъй като неговият герой няма при кого да празнува Коледа през 1970 година, даскалът остава да "надзирава" учениците, които не могат да се приберат по домовете си. Задачата му се ограничава до един 15-годишен пакостник на име Ангъс (дебютантът Доминик Сеса). Към двамата неудачници се присъединява и готвачката на училището (колоритната Да’вайн Джой Рандолф, която също получо "Златен глобус" за тази роля), наскоро загубила сина си във Виетнам. Тримата оформят странно коледно "семейство" и им се случват забавни злополуки в продължение на две снежни седмици в Нова Англия.

С пет номинации за "Оскар", включително за най-добър филм, с над 100 награди и почти 200 номинации в цял свят, "Заседнали" ще се превърне във фестивален хит и за зрителите у нас през март.

Още: Световноизвестната полска режисьорка Малгожата Шумовска представя на София Филм Фест най-новия си филм

Новият филм на Итън Коен

Новият проект на култовия режисьор Итън Коен, в съавторство по сценария със съпругата му Триша Кук, се нарича "Куклички на път" и ще събуди тръпката за филмови приключения, позната от класическите екшъни от 90-те години на ХХ век. Самият Коен споделя пред "Variety", че това е "филм за преследване с интриги. Или казано накратко – това е комедия, тотална забава". Кук добавя, че с удоволствие са направили филм, който е "смешен, игрив и не се взима прекалено насериозно".

Снимка: © Wilson Webb_Working Title_Focus Features

Историята проследява Джейми (в ролята е Маргарет Куали, 28-годишната дъщеря на Анди Макдауъл) – свободна душа, която оплаква поредната си раздяла с приятелка, и нейната доста по-въздържана спътница Мариан (Джералдин Вишванатан), която отчаяно се опитва да е по-фриволна в живота. В търсене на нещо ново и вълнуващо, двете се отправят внезапно на път към Талахаси, обаче ситуацията бързо загрубява, когато пътищата им се пресичат с група престъпници… Освен двете млади дами във филма участват още Бийни Фелдстейн, Колман Доминго, Били Камп, Педро Паскал и Мат Деймън. "Куклички на път" обещава чудесно забавление за българската публика в програмата на 28-ия София Филм Фест.

Още: Седем филма влизат в Тийн-конкурса на София Филм Фест

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Откриват филмовия фестивал в Кан (ВИДЕО)

Фестивал на китайското кино ще се проведе в две кина в София

Вход свободен, концерт и лятно кино в Нощта на музеите в НВИМ

Почина известен режисьор

Доналд Тръмп, #MeToo и по-мрачни сюжети: Броени дни до филмовия фестивал в Кан

В Кан нащрек за предстоящи обвинения в сексуални посегателства

"Отвлечен" на Марко Белокио вече по кината в България

Ще гледаме нов филм "Властелинът на пръстените" през 2026 г.

Приеха Мария Бакалова и Бойко Кръстанов в Европейската филмова академия

Кейт Бланшет с почетна награда от престижен филмов фестивал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com