Популярната българска косплейърка Ezy Summers се снима в дебютен фентъзи филм

3751
Популярната българска косплейърка Ezy Summers се снима в дебютен фентъзи филм
Снимка: Фотограф: Христо Христов

Тереза Тоскова, чийто псевдоним е Ezy Summers, участва в история за 12 тийнейджъри, които заедно с едно малко 6-годишно момиченце се събуждат в непознато пространство, без да знаят как са попаднали там и дали изобщо ще могат да излязат. Никой не познава никого от останалите, което е предпоставка за паники, влюбвания, скандали, бой – в една история, която със сигурност държи в напрежение.

"Първоначално заглавието на филма беше различно. Действието се развива на място, което е тъмно, непознато и без изход, за което никой нищо не знае", разказва Наталия Дукова, режисьор и сценарист на филма. "Решихме заглавието да остане "Story-та", защото има връзка с цялостната идея и концепция на двата филма в проекта - този и "Киберпрестъпност" (който режисьорът Атанас Михайлов засне преди по-малко от месец) и темата е свързана с нещо, което разкрива не само интересите и личния ни живот, но и емоционалното ни състояние", допълва Наталия. 

Но какво всъщност стои зад  филма "Story-та"? От една страна това е трендът да покажеш какво правиш в момента, да заинтригуваш по бърз начин, а от друга страна – една история, която всеки човек има в себе си. Филмът е за 12 тийнейджъри и едно дете, всеки със собствено story.

Снимка: Христо Христов

Наталия Дукова, позната като актриса, драматург, сценарист и един от най-харесваните преподаватели в "Кино академия за таланти", за първи път влиза в ролята на филмов режисьор – "Story-та" е нейният кинодебют. Оператор на филма е Емилиан Дечев. В биографията си заедно с театралните роли, Наталия има поставени на сцена театрални пиеси, създадени сценарии за пиеси, късометражни и игрални филми; няколко издадени книги с кратки истории.

Всички участници във филма са актьори от "Кино академия за таланти", които са избрани на базата на лични впечатления и режисьорската визия за персонажите. Най-голямото натоварване по време на снимачния период се оказва фокусът върху организацията и дисциплината, за да се случат нещата в срок. Една от актрисите във филма, която е само на 6 години, се превръща в талисман на терена и е обгрижвана като истинска принцеса в снимачните дни.

"Записки по едно предателство" на Георги Дюлгеров по кината от септември (ТРЕЙЛЪР)

Премиерата на "Записки по едно предателство" – новият филм на проф. Георги Дюлгеров, създаден по "Записки по българските въстания...

ОЩЕ: Ники Кънчев и Тервел Пулев стават актьори в късометражен филм за киберпрестъпността

Плюсът на работния процес е, че момичетата и момчетата от филма са ученици на Наталия Дукова, както и на Лазар Панев, също преподавател в Академията, който играе една от емблематичните роли в "Story-та". 

"Преживяване за цял живот" - така описват снимките на филма младите актьори. Тереза или Ezy Summers - една от най-популярните косплейърки в България, се включи в екипа като се превъплъщава в ролята на Мелис.

Снимка: Христо Христов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Нов сериал за големите български дарители тръгва по БНТ1

Рекорден брой гледания на трейлъра на "Гунди - Легенда за любовта" (ВИДЕО)

Връчват наградите на Националния фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Заслужено отличие: Мерил Стрийп получи "Златната палма" в Кан

Откриват филмовия фестивал в Кан (ВИДЕО)

Фестивал на китайското кино ще се проведе в две кина в София

Вход свободен, концерт и лятно кино в Нощта на музеите в НВИМ

Почина известен режисьор

Доналд Тръмп, #MeToo и по-мрачни сюжети: Броени дни до филмовия фестивал в Кан

В Кан нащрек за предстоящи обвинения в сексуални посегателства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com