Премиера на филма "Живот почти прекрасен“ на Светослав Драганов

72053
Премиера на филма "Живот почти прекрасен“ на Светослав Драганов

Премиерата на най-новия филм на българския режисьор Светослав Драганов "Живот почти прекрасен" ще се състои на 22 май 2014 година от 20:00 часа, в Дом на Киното в София.

Документалният филм разкрива историята на трима братя от едно софийско семейство. Най-големият, Александър, е фризьор, който обича да се гримира. Вторият, Божидар, се е оттеглил в манастир и е решил да се посвети на Господ, но се влюбва в по-възрастна жена. Третият, Джими, е нормален софийски младеж, в чиито вени тече замбийска кръв.

Отбелязваме деня на българското кино

По традиция, Националният филмов център ще отбележи Деня на българското кино. Отбелязването на Деня на българското кино на датата 13 я...

Всички те са плод на любовта на майка им Лили с различните мъже, които среща през изпълнения си с колорит живот по времето на соца. Тяхната история разказва баба им, майката на Лили, представител на старата софийска буржоазия от едно време. Понякога животът е жесток към тях, но те го считат за прекрасен, а щастието e на една надежда разстояние.

"Живот почти прекрасен" е филм, който показва човека зад стереотипа. И тримата герои, толкова различни един от друг, разкриват своите истории, които са вплетени в един общ сюжет. Запознавайки се с тях, зрителят не остава безучастен и отначало започва да ги възприема по един доста по-различен начин, а накрая – просто да ги обича.

Проектът е осъществен с подкрепата на Национален филмов център, Програма Media на ЕС, Фламандски Филмов Фонд, Белгия, БНТ и YLE – Финландската обществена телевизия.

Снимат първия български филм за зомбита

Експлозии, подпалени коли, каскади, престрелки и зомбита белязаха първия етап от снимките на българския игрален филм „Код: Червен...

През 2013 година участва в пълнометражния конкурс на IDFA, Международен документален фестивал в Амстердам, Златен Ритон 2013 – носител на Наградата на Критиката, Zagreb Dox’2014 - Международен документален фестивал в Загреб – регионален конкурс, София Филм Фест’2014- документален конкурс.

"Живот почти прекрасен" е продукция на cineaste maudit production, България и Congoo bvba Белгия.

Светослав Драганов е един от най-успешните български документалисти. Зад гърба си той има богата филмография, като всеки негов проект се радва на голям успех и множество награди у нас и в чужбина.

Широката публика го познава от филмите "Град на мечти" (2011), "Децата на Дружбата" (2009), , "Светът е голям... зад кадър" (2008), "Форум“ (2007), "Млади сърца" (2003), като сценарист и режисьор на поредицата на БНТ "Великите българи". От 2011 е автор и режисьор в документалната поредица на БНТ "Малки истории".

Държавата вади пари за кино

Държавата ще насърчава инвестициите в кино и други форми на интелектуална собственост, стига да надхвърлят сумата от 400 хил. лв. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com