Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първи официален трейлър на "Гладиатор II": Кръв, битки, зрелище (ВИДЕО)

10 юли 2024, 09:14 часа • 2352 прочитания

Появи се първият трейлър на един от най-очакваните филми на есента. Гладиатор II, продължението на спечелилия "Оскар" през 2000 г. епос на Ридли Скот, ще се появи по кината през ноември.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Първият трейлър на Гладиатор II ни пренася право в центъра на тънещата в корупция Римска империя, където войната се е превърнала в единствената форма на прехрана, а кървавите схватки в Колизея са малкото отдушници за народа и възможност за робите да се превърнат в свободни хора. Видеото разкрива впечатляващия размах на продукцията и безкомпромисната визия на сър Ридли Скот, запознавайки ни с основните действащи лица и множеството опасности, които очакват гладиаторите – както на арената, така и извън нея. Жажда за власт, сила и чест, прах, пот, кръв и стомана, режеща плът и кости. Това е светът на Рим и на киноспектакъла "Гладиатор II", който изглежда, че по нищо няма да отстъпва на своя бележит предшественик.

Още: Гледайте първи тийзър на филма за Формула 1 с Брад Пит (ВИДЕО)

Още за филма

Действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм. Луций – внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила – живее със съпругата и детето си в Нумидия. Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Воден от нестихващата си ярост и вдъхновен от историята на Максим, той се бие като гладиатор, за да се опълчи срещу тираничното управлението на младите императори Каракала и Гета, пишат от Forum Film Bulgaria.

Снимка: Forum Film Bulgaria

В главната роля на Луций влиза една от най-горещите млади звезди – номинираният за "Оскар" Пол Мескал ("Под слънцето"), а редом до него застават виртуозният двукратен носител на "Оскар" Дензъл Уошингтън като Макрин, Педро Паскал като генерал Акаций, Джоузеф Куин и Фред Хекинджър като Гета и Каракала, както и Кони Нилсен и Дерек Джакоби, които се завръщат в образите си на Луцила и сенатор Гракх.

Режисьор на "Гладиатор II" е Ридли Скот ("Гладиатор", "Небесно царство", "Робин Худ", "Изход: Богове и царе", "Последният дуел", "Наполеон"), сценарият е дело на Дейвид Скарпа ("Всичките пари на света", "Наполеон"). В ролите са Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Джоузеф Куин, Кони Нилсен, Дерек Джакоби, Фред Хекинджър, Лиор Раз, Питър Менза, Мат Лукас и др.

Бунтът започва с "Гладиатор II" от 15 ноември само в кината и IMAX.

Припомняме, че наскоро стана ясно, че още преди да е излязъл по кината, "Гладиатор II" вече спечели десетки милиони.

Още: Филмът "Дяволът носи Прада" ще има продължение

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес