Шест неща, които правят наградите "Еми" уникални тази година

2491
Шест неща, които правят наградите "Еми" уникални тази година
Снимка: Getty Images / Guliver

Номинациите за 70-те „Primetime Emmy Awards” (наградите "Еми") бяха обявени в четвъртък в Лос Анджелис. И това може да е началото на нова ера за церемонията, тъй като "Нетфликс" прекъсна 17-годишното царуване на HBO като най-номинирана филмова компания, отбелязва БГНЕС.

Тазгодишните номинации за "Еми" също така отбелязват нов рекорд в признаването на различни таланти. От историческите постижения до провалите и изненадите, ето какво научихме за тазгодишните „Еми“ номинации досега:

1. Сандра О пише история

Сандра О е първата азиатска жена, която е номинирана в категорията за главна женска роля за образа на Ева Поластри в сериала за мистериозно убийство на BBC America „Killing Eve“.

2. Джон Леджънд: EGOT

Много малко изпълнители са успели да постигнат статуса EGOT - което означава да имаш „Грами“, „Тони“, „Оскар“ и „Еми“ в офиса си. Такива са Одри Хепбърн, Мел Брукс, Джон Гилгуд и Упи Голдбърг.

Леджънт е номиниран за главната си роля в "Jesus Christ Superstar Live", както и за продуцирането на въпросното шоу, заедно с Андрю Лойд Уебър и Тим Райс, които също са само на една „Еми“ стъпка от всяко от своите EGOT. "Jesus Christ Superstar Live" получи 13 номинации, най-много от всички музикални телевизионни предавания в историята.

3. Джонатан Ван Нес има късмет да бъде номиниран два пъти

Преди 14 години „Queer Eye For The Straight Guy“ спечели „Еми“ и тази година стоплящия сърцето продукция Нетфликс симпатяга е с 4 номинации. Продуцентът на шоуто Джонатан Ван Нес е номиниран също за сериалите "Funny or Die web series“ и „Gay of Thrones" и той празнува по най-добрия джонатовски начин.

Обикновено бихме имали нужда от поне шест кафета, за да постигнем неговото ниво на вълнение. Той написа в Instagram: "Това е невероятно, толкова много благодаря, толкова много любов, това е в името на всички наши мечти".

4. Битката "Нетфликс" и HBO продължава

Кой спечели наградите "Еми" и какво каза Болдуин за Тръмп

Забавен момент от раздаването на телевизионните награди "Еми" в САЩ отбелязаха световните информационни агенции. Американският актьор А...

Има поне 13 причини - „Why“, „The Crown“, „Stranger Things“, „The Good Place“ и безброй други неща, които помогнаха на "Нетфликс" да стане сериозно голямо „парче“ в света на броудкастинга през последните години. В резултат на това той наруши 17-годишното лидерство на HBO.

"Нетфликс" има 112 номинации, докато HBO е със 108 - включително за продукции като „Game of Thrones“ и „Westworld“.

5. „Еми“ вече не са „годишните награди на модерното семейство“

На фона на ликуването и реакциите на някои от любимите ни звезди, това не би било наградно шоу без няколко удара тук и там. Не е изненада, че комедията „Roseanne“ беше до голяма степен игнорирана след спорния туит на Розан Бар.

Затова пък Лори Меткалф успя да спечели номинация за поддържаща роля в комедия. За първи път от началото на сериала, продукцията на ABC - любимото "Модерно семейство" не беше номинирана и нито една от звездите на сериала няма да се бори за награда.

"Игра на тронове" триумфира на наградите "Еми"

Тази нощ в Лос Анджелис за 68-и път бяха връчени наградите "Еми" - еквивалент на "Оскар"-ите, но за телевизионни продукции. Водещ на бл...

6. Антъни Бордейн е с шест посмъртни номинации

Антъни Бордеййн: отчасти неизвестен, получава няколко номинации за „Еми“ само малко повече от месец след смъртта си през юни. Номинираното шоу на CNN за пътешествия и храни показва пътувания на Бордейн по света в търсене на вкусна кухня и проучване на култури в малко известни страни.

Други, които са получили посмъртни номинации на "Еми", са Одри Хепбърн, а наскоро и Кари Фишър, която почина през декември 2017 г.

Церемонията тази ще се проведе на 17 септември и ще бъде водена от Майкъл Че и Колин Жост.

Снимки: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

За първи път в историята на кинофестивала в Кан: Учредиха награда на публиката

Кино "Влайкова" посреща "Годзила и Конг: Нова империя"

Новият филм на Вим Вендерс - "Прекрасни дни", тръгва по кината от 29 март

Мартин Скорсезе с документална поредица за 8 светци

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино