Шон Пен се завръща във форма (буквално) за „Стрелецът“

43027
Шон Пен се завръща във форма (буквално) за „Стрелецът“
Снимка: Getty Images / Guliver

„Стрелецът“ (The Gunman) е новият филм на носителят на две награди „Оскар“ Шон Пен. В лентата участват още Хавиер Бардем, Рей Уинстън, Джасмин Тринка и др. Режисьор е французинът Пиер Морел, известен с първия (и най-добър филм) Taken (Прекалено лично).

Филмът разказва историята на Джеймс „Джим“ Териър (Пен), който през 2006 г. бива принуден да убие министъра на минното дело на ДР Конго. Мисията го разделя с приятелката му Ани (Трика). От това се възползва връзката на отряда Феликс (Бардем), който отдавна е хвърлил око на симпатичната дама и е решен на всичко само и само да я има.

Шон Пен ще осинови момчето на Чарлийз Терон

Американският актьор Шон Пен е на път отново да стане баща. Той вече е подал документи за осиновяването на осиновеното дете на годениц...

По ред на номерата.

Шон Пен със сигурност няма да спечели още един „Оскар“ за ролята си в този филм. Но той вероятно не се е и целил в още една награда на филмовата Академия. Просто е решил да влезе във форма, тренирал е като луд, взимал си е добавките, пил си е млякото и е решил да влезе в убийствена форма. Повярвайте ми, камерата не оставя нищо на въобрaжението. Нищо.

Основният проблем на филма е, че се взима прекалено насериозно. Особено в частта с новинарските емисии, чрез които публиката трябва да убедена, че в бившия Заир се случва нещо лошо. Добре, разбрахме, благодаря. Нататък... Също така, въпреки че се казва „Стрелецът“, във филма няма особено много (да не кажа никаква) професионална стрелба, която изисква внимание и внимателно прицелване. През повечето време героят на Пен просто стреля през прозорец/врата,  опитвайки се да отклони вниманието от себе си и човека, с когото е той в момента.  И за малко да забравя – Идрис Елба. Изключително чаровният британски актьор се появява за няколко минути и след това изчезва.  Което е голяма загуба. Наистина. По личното ми скромно мнение Елба със сигурност щеше да помогне на филма да изглежда още по-добре.

Добрите неща са със сигурност обаче са повече – например Пен и Бардем имат изключително химия. Сцените, в които двамата „си ги мерят“ са изключително забавни за гледане. Говорейки за испанския актьор, той видимо се забавлява през целия филм, преигравайки на воля. Та само заради него филмът си заслужава. Шон Пен също е чаровен и предизвиква симпатия, когато се налага. За отбелязване е също, че филмът и бойните сцени в него са заснети изключително добре (за разлика от „Прекалено лично“ 2 и 3.).

Шон Пен с приз за своята хуманитарна ангажираност

Актьорът Шон Пен добави още една награда към своя актив. Този път тя не беше свързана с киното, а с една истинска, човешка кауза. По по...

В момента (23 март, 2015 г.) „Стрелецът“ има оценка 5,6 от 10 в интернет сайта IMDB и 14% одобрение в агрегатора за филмова критика Rotten Tomatoes. Оценките, особено на второто място, са несправедливи. Филмът определено има своите проблеми, но е забавен през повечето време. Ако успеете да се абстрахирате и политическите коментари и от ужаассноо бавното на моменти действие, определено ще Ви хареса. Но изчакайте да излезе на хубаво качество и го гледайте у дома, или пък отидете в четвърчна прожекция, когато билетите са по-евтини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино