Тази Коледа приказките се пресичат и съдбите се оплитат

17290
Тази Коледа приказките се пресичат и съдбите се оплитат

Най-новият филм на Роб Маршал („Мемоарите на една гейша“, „Карибски пирати: В непознати води“) ще ви отведе навътре, навътре, „Вдън горите“, за да видите какво се случва зад заветното „и заживели щастливо“.

Най-новата продукция на „Дисни“ излиза точно на Коледа, за да ни напомни, че трябва да внимаваме какво си пожелаваме, и че би било хубаво да знаем какво да правим, когато желанията ни се сбъднат.

Роб Маршал: Внимавайте какво си пожелавате

Филмите на Роб Маршал имат общо 23 номинации за „Оскар“, печелейки 9 от тях, включително и за „Най-добър филм“....

„Вдън горите“ пресича пътищата на едни от най-любимите и обичани приказки – „Пепеляшка“, „Червената шапчица“, „Рапунцел“, „Джак и бобеното зърно“. A с помощта на Вещицата (Мерил Стрийп) се заплита възел от приказки с неочакван край.

Да се подбере актьорски състав за такъв тип продукция никак не е лесно. За централния образ на Вещицата, Роб Маршал няма никакви колебания – това трябва да е Мерил Стрийп. Актрисата, която в момента, в който навършва 40 години получава три предложения за роли на вещица, все още не е влизала в този образ. Как успява да я убеди Маршал? Благодарение на сценария. „Това, което ме накара да приема тази роля“, споделя Мерил Стрийп, „е че това не е класическата, лоша вещица – това е жена, която също таи в себе си болка и добри чувства, макар че на моменти са доста дълбоко скрити“.

На режисьора Роб Маршал не му е никак трудно да привлече бързо и актьор за роляра на Вълка. Благодарение на съвместната работа на Джони Деп и Маршал по „Карибски пирати: В непознати води“, на режисьора му е нужно само едно телефонно обаждане и вече има един ексцентричен и безспорно талантлив актьор, който да влезе в ролята на Вълка, доста ироничен и закачлив герой.

Не по-малко значение има и останалата част от актьорския състав. На двама млади актьори се пада доста важна част от сценария: това са Лила Крофорд (Червената шапчица) и Даниел Хътълстоун (Джак). Двамата минават през сериозен кастинг преди екипът да е сигурен, че това са правилните хора за тези роли.

Мерил Стрийп: Кастът на "Вдън горите" е впечатляващ

През последните 40 години, Мерил Стрийп е изиграла не един и два силни женски образа на големия екран. Носителката на три награди &bdqu...

Ролята на Пепеляшка също е сериозно предизвикателство, защото тя се оказва най-сложната и комплексна роля, предвид факта, че Пепеляшка не може да вземе нито едно решение просто ей така. Маршал търси актриса, която да има невинно, но същевременно и силно излъчване, както и да притежава голямо чувство за хумор. Тази качества открива в младата актриса Ана Кендрик.

Много важна роля не само в приказката, но и във филма има и нейният принц. „Вдън горите“ ролята е поверена на Крис Пайн, който трябва да влезе в образа на един чаровен, доста ухажващ жените и не особено искрен принц.

„Вдън горите“ е съвременнен прочит на класически истории, но и филм, който е изпълнен с много хумор и смях, което го прави един от идеалните коледни филми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com