Тематичен кино парк отваря врати в Италия

39296
Тематичен кино парк отваря врати в Италия
Снимка: Getty Images / Guliver

Първият в Италия тематичен парк Cinecitta World ("Чинечита уърлд") ще отвори врати на 24 юли на 25 км южно от центъра на Рим, съобщи ИТАР-ТАСС. Досега това градче на киното бе посетено единствено от журналисти и ВИП гости.

Всичко в развлекателния парк с площ 25 хектара е посветено на киното и е вдъхновено от филмовите студиа Cinecitta в Рим. В новия парк има 20 атракциона, както и 4 киносалона, информира БТА.

Никита Михалков създава собствена киноакадемия

Ръководителят на Съюза на кинематографистите на Русия Никита Михалков обяви, че създава собствена киноакадемия. Тя ще започне работа пр...

За изграждането на Cinecitta World, което отнело 4 години, са ползвани услугите на видни италиански кинодейци - художник-постановчика и сценограф Данте Ферети, който е отличен с три награди "Оскар, и композитора и автор на музиката за над 300 филма, носителя на "Оскар" Енио Мориконе.

Ферети е проектирал парка, вдъхновен от редица ленти - от италианския ням филм "Кабирия" (1914) до "Бандите на Ню Йорк" (2002), заснет в студиата Cinecitta. Мориконе създал "музикалната пътека" за една от секциите на парка - Дивият запад, която пресъздава декорите на популярни спагети уестърни.

Разбира се, не е забравен Древният Рим. Руини са послужили като рамка за воден атракцион, а както подчерта директорът на парка Емануел Гу, целта е да се напомни за исторически морски битки.

"В парка са пресъздадени много филми, но вниманието не е фокусирано върху нито един от тях - отбеляза той. - Не предлагаме фантазии, но даваме възможност на посетителите да помечтаят. Тук всеки може да направи някакви асоциации".

70% от българите не ходят на кино

Eдва 6 лв. годишно отделя българинът за кино, театър или концерт. Дори и в София, където са концентрирани най-много храмове на Мелпомен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com