X
 
 

Искаме да приличаме на Европа, но сме много далеч

1308 0
Искаме да приличаме на Европа, но сме много далеч
Снимка: БГНЕС
"Искаме да приличаме на Европа, но сме много далеч. Ние сме на 147-мо място в света по снабдяване на електричество". Това заяви в интервю за bTV икономистът Мика Зайкова. Тя допълни, че все още у нас има проблем с по-бедните райони.

Зайкова заяви, че Видин вече не е най-бедната област у нас и в Европейския съюз. По думите ѝ, най-лош е животът в Благоевград. Според нея не е логично област, която е близка до столицата, да е най-бедната в страната.

Ако сега плаче баба Стоянка, утре ще плаче цяла България

"Ако сега плаче баба Стоянка, утре ще плаче цяла България." Това каза в студиото на bTV зам.-министърът на земеделието Янко Иванов в ко...

Зайкова счита, че мерките, които социалното министерство взима, не помагат за подобряването на жизнения стандарт. Тя даде за пример еднократните годишни помощи около празниците, които се дават на пенсионерите. Те обаче били недостатъчни, за да помогнат на възрастните хора.

"Ако някой твърди, че работещият беден трябва да получава доход малко под или около прага на бедност, това е цинизъм", каза още Зайкова. Тя допълни, че в своите изследвания Институтът към КНСБ използва именно методиката на Евростат.

"Методиката за определяне на бедност не е една", отбеляза още Зайкова, която заяви, че линията за бедност е основа за социалните трансфери, но те не трябва да бъдат включвани в нейното изчисление.

Опасно е, че прагът на бедност е основа за определяне на социалния трансфер за хора с увреждания, смята Зайкова.

Емил Караниколов и Владислав Горанов са в ролята на Гаврош и Козета

Министрите Емил Караниколов и Владислав Горанов са в ролята на Гаврош и Козета в сделката за F-16. Това заяви един от лидерите на "Обе...

Actualno.com

Етикети: