X
 
 

Председателят на ЕП: Не пресолявайте манджата с промените в климата

2486 7
Председателят на ЕП: Не пресолявайте манджата с промените в климата
Снимка: Европейски парламент
Давид Сасоли предупреди, че "заливането" на европейците с темата за борбата с промените в климата е толкова вредно, колкото и бездействието срещу глобалното затопляне, отбелязва изданието Deutsche Welle, цитирано от БГНЕС.

Председателят на Европейския парламент (EП) каза в интервю за германската медийна група "Функе", че мерките срещу климатичните промени трябва "да бъдат справедливи" спрямо общности в Европа, които още разчитат на индустриите, свързани с въглеводородите.

Европейските лидери не се отказаха от атомната енергия (ВИДЕО)

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви, че евролидерите са постигнали споразумение по политиката на ЕС за климата. "Спораз...

"Ако игнорираме интересите на региони, които разчитат на въгледобива, например, ще създадем огромно социално напрежение. Може да се окаже, че в дългосрочен план такива политики не работят", отбеляза Сасоли.

Въпреки предупреждението в интервюто, бившият водещ на новините в Италия, който преди 10 години стана политик, казва, че приветства обявената от Урсула фон дер Лайен "Зелена сделка" за Европа, която предвижда ЕС да стане климатично неутрален до 2050 г.

"Предвидените 100 милиарда евро за климатичен преход трябва да отидат в тези области, които ще бъдат засегнати най-тежко от преминаването към "зелена" енергия", коментира лидерът на ЕП.

Припомняме, че обявеният от председателката на Европейската комисия план среща съпротива в държави като Полша, Унгария и Чехия, които разчитат на енергия, произвеждана от захранвани с въглища електроцентрали. Трите бивши комунистически страни все още не са обявили подкрепа за "Зелената сделка" на Фон дер Лайен.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  FU*K OFF eu*nato F...F AND K*LL
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  FU*K OFF eu*nato F...F AND K*LL
 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  F...F eu*nato F...F AND K*LL
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Давид Сасоли - соли' , соли' и пресолява !
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  НАЙ ВАЖНОТО ОТ ВАЖНОТО Е ТОЗИ сасоли ТОЧНО КОИ И КОЙ ПРЕДСТАВЛЯВА ? Това същество видимо джендър от мъжки пол КАТО ЗА НАЧАЛО В НИКАКЪВ СЛУЧЕЙ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА мен. А , ПЪК аз НЕ ИСКАМ КОЙТО И ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВА В ТАЗИ НИКАК НЕ ЧИТАВА КОЙ ЗНАЕ ТОЧНО КАКВА институция. FU*K *FF eu F...F AND...
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Аз знам кой е зад него. ЗАД НЕГО СА СИЛИТЕ НА ИМПЕРИАЛИЗМА КАПИТАЛИЗМА. ТЕЗИ ТЪМНИ СИЛИ ТИКАТ човечеството КЪМ ПЪЛНОМАЩАБНА КАТАСТРОФА , КАКТО И НА ЕКОСИСТЕМАТА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  : 5 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  ИДВА ОТ ГЛОБАЛНОТО ману / блаже конески/ УНИВЕРСИТЕТА НА ЛЪЖАТА , ИЗМАМАТА И ФАЛШИФИКАЦИЯТА. Но , пък НЕБЕТО е отворено за посещение на ДЖЕДАЙСКИЯТ ОРДЕН от Пространство/Времето. При всички случей BABYLON ше се окаже във ВСЕЛЕНСКАТА канализация.
  : 4 !
Последно в Актуално