Китай ще пуска пилотиран космически кораб

10943
Китай ще пуска пилотиран космически кораб

През 2016 година Китай планира да осъществи рекорден за една година брой космически стартове, включително и изстрелване на пилотиран космически кораб, съобщава в. China Daily,, като се позовава на China Aerospace Science and Technology Corp.

"Тази година ще бъдат осъществени повече от 20 старта в Космоса – най-голямото количество мисии за една година", съобщава изданието, цитирано от РИА Новости.

Китай готви скорошен пилотиран полет в Космоса

Китай ще изпрати трима души в Космоса в средата на юни, за да експериментира космически модул, което ще е нов етап по пътя към национ...

За първата половина на тази година е планиран стартът на космическата лаборатория Tiangong 2 за тестване на животоподдържащи технологии за бъдещата космическа станция.

След това с ракета носител Long March 2F ще бъде изстрелян пилотиран космически кораб Shenzhou XI, който ще отведе астронавти в космическата лаборатория.

Китай планира да пусне и основния модул на своята космическа станция през 2018 година за тестване на съответните технологии. Очаква се пълноценното функциониране на станцията да започне през 2022 година.

В "космическите" планове на Пекин за тази година има и тестови полети на разработваните в Китай ракети носители Long March 5 (Changzhen) и Long March 7, изстрелване на два спътника за навигационна система Beidou.

Китайци ще отглеждат зеленчукова градина в космоса

Китайски астронавти ще отглеждат пресни зеленчуци от култивирани растения в базите им в открития космос. В бъдеще китайски космонавти ...

Ще бъде пуснат и навигационен спътник за Беларус, което ще стане началото на експорт на китайски навигационни спътници в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com