МКС на фона на Синята Луна

8622
МКС на фона на Синята Луна

Изображение на Международната космическа станция (МКС), която на 2 август преминава на фона на пълната Луна, е публикувала НАСА.

Малкият силует на МКС се вижда близо до центъра на снимката. Този път пълнолунието носеше названието Синя Луна, тъй като се явява второто пълнолуние в рамките на един месец.

Синя Луна тази вечер

Днес ще се наслаждаваме на така наречената Синя Луна. Събитието се смята за рядко, но няма никакво отношение към цвета на нашия естеств...

Сега на МКС работи екипаж от шест души – космонавтите Генадий Падалка, Михаил Корниенко и Олег Короненко, астронавтите на НАСА Скот Кели и Чел Линдгрен и японския Кимия Юи.

Международната космическа станция (МКС) е пилотирана орбитална станция, използвана като многоцелеви космически изследователски комплекс, който периодично се посещава от космонавти и астронавти.

Основните насоки за използване на МКС включват фундаментални медико-биологични изследвания, производство на високотехнологични материали и биопрепарати, изучаване на поведението на организма на човека и условията на продължителен космически полет, фундаментални изследвания на микрогравитацията, астрофизически изследвания, изучаване на атмосферата и повърхността на Земята в интересите на фундаменталните науки и за приложни цели, строителство в Космоса на големи съоръжения за различни изследвания и междупланетни прелети, допълва РИА Новости.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com