МКС се сдоби с надуваема стая (ВИДЕО)

3005
МКС се сдоби с надуваема стая (ВИДЕО)

Астронавти от НАСА разгърнаха експерименталния надуваем модул Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) на МКС, предназначен за жилищно пространство на екипажите на орбиталната станция, съобщава Space.com.

Конструкцията с кръгла форма е била отворена при втория опит. Повече от седем часа били необходими за това на астронавта Джеф Уилямс. Процесът е бил координиран от представители на НАСА и на компанията Bigelow Aerospace, която е разработила модула.

Прашинка проби илюминатор на МКС

Европейската космическа агенция (ESA) обясни появата на пробойна в един от модулите на Международната космическа станция (МКС). Според ...

В разгърнато състояние диаметърът на модула е 3,2 метра, а дължината – 3,96 метра. Обемът на надуваемата конструкция е 16 кубически метра.

Специалистите са успели да завършат пълната херметизация на модула. Налягането в конструкцията ще бъде на нивото на налягането на МКС. Тази седмица ще бъдат проведени проверки за изтичания и чак след това Уилям за първи път ще влезе в така наречената надуваема стая.

Както се очаква, в продължение на две години модулът ще бъде тестван за издръжливост на радиация, поддържане на температурен режим и херметичност.

Работата по разгръщане на модула започна в четвъртък миналата седмица, на 26 май, но възникнаха проблеми – конструкцията започна да се разтваря неравномерно, освен това налягането вътре беше над нормата. Специалистите взеха решение да отложат опита.

МКС да се превърне в космически хотел

На заседание на Американския Конгрес, проведено миналата седмица и посветено на бъдещото развитие на НАСА, прозвучала идеята Международ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос