X
 
 

Русия създава собствена орбитална космическа станция

68799 3
Русия създава собствена орбитална космическа станция
Снимка: Getty Images/Guliver
Русия ще започне от 2017 г. да работи по собствената си орбитална космическа станция. За нейното създаване ще може да се използва част от модула, който по-рано беше предназначен за руския сегмент на Международната космическа станция (МКС), пише в понеделник вестник „Комерсант“, позовавайки се на източник, близък на ръководството на Централния научноизследователски институт по машиностроене.

„Новата станция ще се намира в геометрично благоприятно положение с възможност за разширен сектор на обзора на земната повърхност. От станция ще се вижда до 90% от територията на Русия и арктическия шелф, а този показател на МКС стига до 5%“, цитира изданието думите на източника.

Три добри новини от спускаемия апарат "Фила"

Френският Национален институт за космически изследвания изтъква "три добри новини" за спускаемия апарат "Фила", който кацна на кометата...

Според него обемът на разходите все още не е определен. Първоначално, пише изданието, е планирано да се използват модули и апарати, които са разработени за руския сегмент на МКС.

„Първоначалната конфигурация ще бъде сформирана на база многоцелеви лабораторни и възлови модули на космическия апарат „ОКА-Т“. Експлоатацията на станцията ще бъде осигурена от корабите „Съюз-МС“ и „Прогрес-МС“, а в периода 2020-2024 г. е възможно усъвършенстването на енергийния и трансформиращия се модул, използвани в лунната програма”, заяви източникът.

По негови думи една от главните задачи на станцията ще бъде летателно конструкторските изпитания на пилотираните средства на лунната инфраструктура, т.е. тя ще изпълнява ролята на „плацдарм“, тъй като се планира първо да се доставят специалните апарати, а после да следват Луната.

Изданието съобщи, че руската орбитална станция е един от ключовите предложение на проекта за развитие на пилотираната космонавтика в периода до 2050 година.

Сондата "Фила" може и да не се е закрепила добре за кометата

Европейската роботизирана сонда Philae ("Фила) може да не се е закрепила за кометата 67P/Чурюмов-Герасименко, в резултат на повреда в ...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Путин няма почти нищо общо в това начинание псвен че е одобрил с подпис за финансиране на проекта! Не хулете труда на учените защото отговорите на всичко се крие в Науката не в политиката.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  @1: Поздравления - ти си най-големият тъпунгер, писал някога на компютър. Все бях чел идиотски писания, но като твоето не съм виждал. Извод - ти не си просто идиот, ти си потомствен идиот.
 • МУЖИКА ПУТКИН ТЪПО ПАРЧЕ 1 МУЖИКА ПУТКИН ТЪПО ПАРЧЕ преди 5 години Профил на трол?
  АБЕ ТИЯ ПРОСТИ РАШКИ ЩО ЗАМЪРСЯВАТ КОСМОСА СЪС СКРАБ ДА СИ РАЗКАРАТ СТАРИТЕ ЖЕЛЕЗА ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО КОСМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Мълчи ма путко недоебана.
  : 7 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Типично по комунистически - гладните хора се хранят с обещания.
  : 1 !