Телескоп за търсене на извънземни изселва 10 000 души в Китай

8720
Телескоп за търсене на извънземни изселва 10 000 души в Китай

Властите на Китай ще преселят почти 10 000 жители от югозападната провинция Гуейджоу заради завършването на строителството на 500-метровия радиотелескоп FAST, който ще търси извънземни цивилизации.

Операцията по преселването на жителите от хълмовете на Гуейджоу, където ще бъде разположен телескопът, ще започне още тази година, съобщава AFP. Ще бъдат преселени 9110 души, които живеят в радиус пет километра от строителната площадка. Като компенсация преселниците ще получат и по 12 000 юана (1800 долара), а особено нуждаещите се ще бъдат подпомогнати с нови жилища.

И Китай ще търси извънземни

Китайските учени създават най-големия радиотелескоп в света, които ще бъдат по-ефективен и чувствителен от всеки друг в търсене на по...

Както поясняват представители на властите, хората в непосредствена близост до телескопа създават нежелателни звукови електромагнитни вълни.

Строящият се китайски радиотелескоп Aperture Spherical Radio Telescope (FAST) ще отнеме "палмата на първенството" на астрономическата обсерватория Аресибо в Пуерто Рико. Диаметърът на чинията на Аресибо е 300 метра, а параболичната антена на китайския FAST ще достигне 500 метра.

Стойността на създавания от Китай телескоп е 1,2 млрд. юана. Високото ниво на чувствителност ще помогне в търсенето на разумен живот извън пределите на галактиката, казва генералният директор на Китайското астрономическо общество.

Освен това FAST ще привлече инвестиции в астрономията на КНР, отбелязват журналисти. В плановете на Пекин са и създаването на собствена орбитална станция към 2020 година и пилотирана мисия до Луната.

Извънземните са измрели, затова не ги намираме!

Планетолози обясниха мълчанието на потенциално съществуващите извънземни. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Astrobiology...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос