Учени предупреждават за опасност от Деветата планета

14657
Учени предупреждават за опасност от Деветата планета

Астрофизици заявиха, че Деветата планета, или така наречената Планета Х в Слънчевата система, може да е била причина за унищожаването на живота на нашата планета преди милиони години, но тя представлява заплаха и в бъдеще, пише Sun.

Според Даниел Уитмайер от университета на Луизиана движението на планетата в пояса на Капйер може да е станало причина за измирането на живота на Земята преди много години.

Малария довела до измирането на динозаврите

Учените от университета на Орегон са открили свидетелства, че маларията е съществувала още преди 100 милиона години и първите ѝ жертви ...

Ученият е изяснил също така, че загадъчната планета вече е изпратила поток комети към Земята. По думите му обектът се върти по орбита около Слънцето и сблъсквайки се с комети и астероиди в най-близката до Земята точка, ги изпраща към нашата планета.

През януари астрономи от Калифорнийския технологичен институт обявиха, че са открили доказателства за съществуването на гигантска студена планета в Слънчевата система, далеч зад орбитата на Плутон. Учените я нарекоха Планета Девет.

Поясът на Кайпер е област в Слънчевата система. Както и астероидният пояс, той се състои основно от малки тела, тоест материал, останал след формирането на Слънчевата система. Този участък е открит през 1992 година, допълва РИА Новости.

 

Девонското масово измиране смалило гръбначните

"Ерата на рибите" в историята на Земята е завършила много по-рано от "ерата на динозаврите" – нейният край е поставен от девонско...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос