X
 
 

Адвокати предупреждават срещу предложение за нови наказания при инциденти с пияни шофьори

2369 0
photo of Адвокати предупреждават срещу предложение за нови наказания при инциденти с пияни шофьори
Снимка: БГНЕС
Ако някой убие техния брат, съпруг или дете, те каква присъда биха поискали? Това попита Людмила Дукова, жената на загиналия на пешеходна пътека в Приморско Евелин Дуков, който беше убит от шофьор с 10 акта за шофиране в пияно състояние. Въпросният шофьор Владимир, с 2,70 промила алкохол в кръвта, получи 17 години затвор на първа инстанция и 18-годишна забрана да кара кола. Дукова е категорична, че не може да има условни присъди при случаи като този с Евелин и затова настоява да има промяна в закона – при случаи със шофьори в дрогирано и пияно състояние на пешеходна пътека.

Няма връзка между тежестта на санкцията и ограничаване на престъпленията, опонира зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов. Той потвърди пред Нова телевизия, че Висшият адвокатски съвет не е съгласен с предлаганото от „Обединени патриоти” завишаване на наказанията за конкретни случаи. Рангелов каза и, че не е вярно, че пиян и дрогиран шофьор, убил човек на пътя, може да се измъкне с условна присъда. Той е категоричен, че промяната всъщност ще приравни умишлено деяние с неумишлено (по непредпазливост).

Лаборантка в Пловдив подправяла проби на пияни шофьори

Корупция в Пловдив. Началничката на лаборатория в бившата Окръжна болница прикривала пияни шофьори срещу крупна сума пари. В схемата ра...

Същевременно автомобилният експерт Красимир Георгиев призова да има много внимателна преценка на конкретните ситуации, както и да има повече часове за кормуване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители