Арестуваха студенти от Чехия и Словакия, минали незаконно границата ни с Гърция

1283
Арестуваха студенти от Чехия и Словакия, минали незаконно границата ни с Гърция
Снимка: iStock/Guliver

13 студенти от университета в Бърно – Чехия, били арестувани, защото преминали незаконно гръцко-българската граница. Младежите пресекли границата около 20 часа на 13 юни през 64-та гранична пирамида в землището на рудоземското село Мочуре.

12 от студентите са граждани на Чехия – две момичета и девет момчета. В групата имало и трето момиче, студентка в Бърно от Словакия.

Задържаха мъж, влачил две кучета

Служители на РУ - Пещера са установили и задържали мъж влачил последователно две кучета с автомобила си, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик....

Ден по-късно били проверени от Гранична полиция. Те обяснили, че идват от Гърция и са минали през зелената граница, след което били задържани.

В понеделник Районният съд одобри подписаното между тях и прокуратурата споразумение, с което всички са осъдени условно на по 3 месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба от по 100 лева, заради незаконно преминаване на границата от Гърция към България.

Студентите си поставили за цел да минат по стъпките на Александър Македонски. Пристигнали в Гърция със самолет и тръгнали по маршрута пеша. Посетили родното място на пълководеца в Пела край Солун и продължили от град Кавала към България. Те се озовали привечер на границата между двете държави, без да знаят, че нашата страна не е член на Шенгенското пространство и продължили към Рудозем, където граничари ги арестували.

От залавянето им на 13-ти юни до влизане на споразумението в сила студентите са били с мярка "Подписка".

В Турция издадоха заповед за арест на 124 военни

Прокуратурата в турския град Коня издаде заповедите за ареста на още 124 военни, обвинени в принадлежност към "терористичната организац...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com