Инцидентът в Пампорово вероятно е умишлено убийство

4309
Инцидентът в Пампорово вероятно е умишлено убийство
Снимка: Анита Чолакова/Actualno.com

Застреляните снощи в кола в Пампорово по пътя между хотел „Стриймризорт“ и вилно селище „Малина“ са 48-годишен музикант и и 41-годишна банкова служителка от Пловдив. Намерил ги случайно преминаващ шофьор от Смолян, който видял, че е спряло „Ауди ТТ“ с включени габарити. Помислил, че може да имат нужда от помощ и спрял да ги попита. Тогава видял окървавеното лице на мъжа. Веднага подал сигнал на тел. 112 и изчакал да дойде наряд на полицията. Това стана ясно днес по време на съвместен брифинг, даден от говорителя на Окръжна прокуратура Недко Симов и шефа на Районната дирекция на МВР в Смолян ст. комисар Николай Димов.

По първоначални данни стрелбата е извършена в интервала между 21 и 23 часа. Сигналът е подаден в 23,35 часа.

Геолог и маркшайдер – принцеси в подземното царство на "Горубсо"

Две крехки млади дами – Десислава Венкова и Веселина Иванова, заслужиха уважението на хиляда миньори в "Горубсо – Мадан". ...

Мъжът бил на шофьорското място. Целият в черни дрехи. Пистолетът – незаконно притежаван, бил на скута му. Той е с една огнестрелна рана в главата, а жената до него – с три: една в главата и две в гърдите, съобщи Димов.

Телата им са откарани за аутопсия в смолянската болница, която още не е приключила. От полицията и прокуратуратаотказаха да съобщят имената на двамата починали, тъй като все още не са известени техните близки. Самоличността им е установена в съвместни действия с ОД на МВР - Пловдив.

Данните от там са, че двамата живеели на семейни начала. Жената била разведена, а мъжът останал вдовец преди години. Жената има непълнолетна дъщеря, а мъжът – пълнолетен син.

Мъжът не е криминално проявен, нямало данни да е работил на постоянно място, бил е музикант, но не уточниха дали изпълнител или инструменталист. А жената точно преди два дни е започнала работа с договор като банков служител в Пампорово.

"Досъдебното производство, образувано от прокуратурата, е за умишлено убийство. Предстои да бъде извършена балистична и трасологична експертиза, които да докажат със сигурност дали намереното оръжие е това, с което са произведени изстрелите. Предстои назначаването и на други експертизи. В момента се извършва тройна съдебно-медицинска и биологична експертиза за намерените на място биологични следи, кръв и др. Ще бъдат извършени разпити на свидетели за установяване на фактите и обстоятелствата, които предхождат събитието", посочи прокурор Симов.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова пожела успех на олимпийците

Тази година Олимпийските игри ще се проведат в Пьонгчанг (9-25 февруари 2018 година) с участието на 21 български спортиста. Знаменосец ...

По думите му към настоящия момент може да се каже с категоричност, че са запазени всички следи от местопроизшествието. При първия оглед по тялото на жената не са открити следи от съпротива или борба. Автомобилът е прибран в полицията и запечатан за последващи експертизи.

Работи се по всички възможни версии, но водеща засега е за убийство и самоубийство. Предстои да бъде изяснен и мотивът, но вероятно причините са лични взаимоотношения на двамата. Досега не са открити предсмъртни писма, които да насочат разследващите.

По отношение на човекът, съобщил за инцидента комисар Димов каза, че поведението му било изключително достойно.

"Човекът вижда автомобил, спрял встрани на пътното платно, с включени габарити. Спират с идеята да окажат помощ, тъй като по това време вали сняг. През прозореца вижда окървавен мъж. Веднага подава сигнал в полицията. Изчаква наш екип да отиде на място. Изрази готовност за пълно съдействие, предостави данни, телефони за съдействие по случая, тъй като това е човекът, намерил първи починалите", посочи шефът на полицията.

Оказа се, че на зловещата находка са се натъкнали Тодор Мелемов - синът на кмета на Смолян, и двама негови приятели.

След 3 часа дебати приеха бюджета на община Смолян

След 3 часа дебати късно вчера бе приет бюджетът на община Смолян. От всичките 29 съветника 24 гласуваха „за“, един бе &bdq...

"Пътувахме от Пампорово към Стойките. Видяхме кола, която беше на габарити с работещи чистачки, отбила в едното платно. Снегът върху колата беше стопен, а валеше. Снегорин беше минал и беше заобиколил колата. Навсякъде другаде беше изчистено. Помислихме, че е закъсал човек и спряхме да му помогнем. В тъмното не се виждаше. После светнахме с фенерче и видяхме, че има човек вътре. Мислехме, че може да му е лошо, затова да е спрял. Но видяхме, че шофьорът има рана на главата и целият е в кръв. После видяхме, че има и жена. Беше страшна гледка. Подадохме сигнал на 112. Дойдоха полицаи, линейка. Установиха, че хората са мъртви. Тогава дойдоха и други следователи. Доколкото можехме, съдействахме", обясни Тодор.

Докато момчетата стояли да изчакат полицията спрели чистачките, явно колата е била спряна, но със запален двигател в началото.

"Доколкото разбрах, тази кола в 9 часа е била там. Ние в 11 и нещо подадохме сигнал", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com