Издирват, осъдена за убийство

35000
Издирват, осъдена за убийство
Снимка: БГНЕС

Още един осъден се измъкна от затвора. Янка Младенова, която задно с Антон Ангелов уби 19-годишната Севиля от "Люлин" заради няколко грама злато, е обявена за общодържавно издирване, съобщава ТВ7, позовавайки се на Софийския апелативен съд. Преди дни тя беше осъдена на 10 години затвор, но сега властите не могат да я открият.

След 44 удара с кухненски нож по жертвата и три години дела, осъдената за убийството на Севиля - Янка Младенова, изчезна безследно. Миналия понеделник Апелативният съд постанови за нея същото наказание като за другия убиец - Антон Ангелов, 10 години затвор, защото преди три години двамата бяха непълнолетни.

Именно за произнасянето на присъдата обаче Янка за първи път не се появи на заседанието. Когато властите отиват на адреса й да я арестуват, не откриват никого. Оказва се, че и хората от блока й не са я виждали.

"Апелативен съд имаше достатъчно доказателства, а имаше и признанието на другия участник в убийството, който призна, че тя е участвала, че е нанесла първите удари в корема на детенцето ми. И въпреки всичко беше пусната да се прибере вкъщи", недоумява Мария Хранова - майка на убитата Севиля.

Предполага се, че Янка е изчезнала наскоро. Първоначално тя беше освободена от съда, но впоследствие се оказа, че не са разпитани важни свидетели и не е направена експертиза на косъм в ръката на жертвата. На втора инстанция пропуските бяха отстранени, а Янка осъдена.

"Тя е обществено опасна, трябва да бъде открита, дали в България или в чужбина - тя е бездушен и жесток човек. Това е прекалено вече, толкова убийци се измъкнаха ", проплаква опечалената майка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com