Какво става след твърдението, че председателят на Комисията по хазарта ще получи ценни указания от Горанов?

14573
Какво става след твърдението, че председателят на Комисията по хазарта ще получи ценни указания от Горанов?
Снимка: Министерски съвет

Какво е станало, след като Горанов казва на Божков, че председателят на Комисията по хазарта е получила ценни указания?

"В 12 я видях и получи ценни указания. В 12:30 се разделихме". Това пише в публикувания в края на миналата седмица чат от Васил Божков, за който той казва, че е с финансовия министър Владислав Горанов. Горанов официално не отрече казаното от Божков.

"Политически зоопарк": Ще прочете ли Гешев "Паметната записка" на Божков?

Бизнесменът Васил Божков публикува нова порция от подготвяния от него сигнал. Този път е замесено името на друг бизнесмен - Кирил Домус...

Проверка на Actualno.com показа, че ден след датата от чата (29 март, 2018 година) има заседание на Държавната комисия по хазарта (ДКХ), водена от Мария Филипова, която Горанов, по думите от чата, е видял и ѝ е дал "ценни указания". На заседанието на ДКХ на 30.03.2018 г. са взети три решения за бизнеса на Васил Божков.

Първото – съгласно официалния протокол от заседанието на ДКХ на 30.03.2018 г., е в Раздел 12, точка 4,7. С него се позволява на "Национална лотария" АД да увеличи броя на пунктовете, в които приема залози и плаща печалби по лото играта "Лотарио", в която има цели 16 разновидности. В решението пише, че се променят адресите на 5 пункта.

Второто решение е по-важно. То касае "Ню Геймс" АД, която всъщност е основната компания, стояща зад "Национална лотария" АД. Решението е в Раздел 13, точка 4,2. Според него, се позволява да бъде изменен лицензът за играта "Национална лотария - Моментни игри", за да бъдат въведени 2 нови разновидности към вече съществуващи 45. Новите разновидности са следните – първо, "Златните пирамиди 6: 5 печалби x 500 000 лева, 15 x 100 000 лева и 30 x 50 000 лева", с общ брой 25 000 000 талони за игра и номинална стойност 3 лв. и "Casino 7777.bg: 1 печалба x 1 000 000 лева и 3 x 200 000 лева", с общо 5 000 000 броя талони и номинална стойност на талона от 5 лева. Второ – разновидност "Мега Кеш Кръстословици: 2 печалби x 1 000 000 лева и 5 x 500 000 лева", с общо 5 000 000 броя талони, с номинална стойност от 10 лева на талон. Какви са приходите и печалбите от тези допълнителни игри, както и какви данъци са платени, е обект на допълнителна проверка и то от компетентните органи, които разполагат с достъп и до информация, която не е публична.

Третото касае Efbet, чийто собственик Цветомир Найденов е много активен във Facebook, откакто тръгна по телевизиите от края на миналата година и говори срещу Васил Божков, тъй като по негов сигнал в крайна сметка бяха повдигнати 11 обвинения на Божков. Регистрираната в Малта "Еврофутбол Лимитид" получава разрешение да въведе предложения игрален софтуер за онлайн залагания в сайта efbet.com. ДКХ гласува и удължаване с 5 години на срока на действие на лиценза за организиране на онлайн игри със залагания на резултати от спортни състезания.

Домусчиев отвърна на Божков, закани се на bTV

Собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев не закъсня да отвърне на твърдението на Васил Божков, че е бил изнудван да сключи "злате...

Припомняме, че в събота, 16 май, главният прокурор Иван Гешев заяви пред БНТ, че по думи на негови колеги нямало причина финансовият министър Владислав Горанов да бъде проверен. Гешев каза, че не е чел публикувания от Божков чат, а колегите му, които той не назова по имена, са го сторили и "не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция".

Още: "Сигнал до главния прокурор, който не вижда причини да провери Горанов - има причини"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Окончателно: Освободиха Червения пират

Задържаха заплашил с убийство жена си

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Екстрадират утре Рангел Бизюрев
Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българските съдебни власти в сряда (20 март). Той ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Самолетът...

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...