Кой всъщност e човекът, ударил Сидеров?

31820
Кой всъщност e човекът, ударил Сидеров?

Човекът, ударил Сидеров, отрича да го е познавал

Опитвам се да се занимавам с бизнес в България, имам хотел. Така човекът, ударил с юмрук Волен Сидеров, започна своя разказ пред Нова т...

Разкриха кой е мъжът, ударил Волен Сидеров

Мъжът, ударил Волен Сидеров при снощните сблъсъци пред сградата на НАТФИЗ, е крупен бизнесмен, известен в рокерските среди, предаде Нов...

Мъжът, ударил Волен Сидеров при снощните сблъсъци пред сградата на НАТФИЗ, е крупен бизнесмен, известен в рокерските среди. Името му е Камен Попов. Той е член на рокерски клуб "Велика България". Има голям бизнес,  фирми в областта на хотелиерството, винарството, земеделието, охраната, хазарта и други. Това съобщи Нова телевизия веднага след юмручното украшение на изборната нощ 25-ти октомври.

Архивите обаче дават повече конкретика - Камен Попов е бил съдружник на убития бивш президент на "Локомотив Пловдив" Александър Тасев - Остап, във "Винпром – Кюстендил" и "Гарант Инвест Холдинг". Тасев беше един от застреляните в последователност трима президенти на пловдивските железничари. Другите двама бяха Николай Попов-Мартеницата и Георги Илиев, брат на основателя на ВИС-2 Васил Илиев.

След разстрела на шефа на ВАИ холдинг Георги Илиев, освен Локо Пловдив, Тасев поема и управлението на пет от хотелите му в Слънчев бряг, София и Созопол, макар и не по документи. Точно хотелиерството е друга пресечна точка между Тасев и Попов - чрез фирма "Роял Бийч", чийто собственик е точно Попов, твърди в. "Стандарт" в свой материл от 15 май, 2007 година. На 3 февруари, 2010 година, Попов прехвърля дела си на "Адамс и Робъртсън Асоушиътс Лимитид", като промяната е вписана в търговския регистър на 8 февруари същата година.

Припомняме, че името на Остап се прочу покрай т. нар. "черешови войни" в Кюстендилско и червеното злато на региона - кюстендилските череши. Тогава той започва да се занимава с бизнес през 90-те години на ХХ век като прекупвач на плодове. Според едни първия си милион натрупва като продава изгодно кюстендилски череши в Италия, а после  внася обувки с тамошните си партньори.  Други пък смятат, че започва с търговия с кюстендилски ябълки за Австрия.

Александър Тасев е най-големият изкупвач и износител на череши в цяла България, а преди да бъде разстрелян, негов съдружник в бизнеса е бил Камен Попов, който така и не коментира убийството на своя партньор. Тасев е племенник на бившия секретар на окръжния комитет на БКП в Кюстендил Никола Тасев и на бившия депутат от Българския бизнес блок на Жорж Ганчев.

НС реши да състави комисия за имунитета на Сидеров

Народното събрание ще състави утре парламентарна комисия, която да обсъди свалянето на имунитета на Волен Сидеров след неговото нахлу...

Роден през 1968 г., Попов е националист, бивш симпатизант на Българския национален съюз на Боян Расате. Сега е член на Национален форум "Обединение"- патриоти, отцепили се от Расате. Попов е близък познат и с шефа на MMA федрацията Станислав Недков-Стъки, който е женен за бившата народна представителка от НДСВ Юлияна Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com