X
 
 

Многократно осъждан мним лекар е отново задържан

1774 0
photo of Многократно осъждан мним лекар е отново задържан
Снимка: iStock/Guliver
Представялият се безброй пъти за лекар - Евгени Коцев, който е многократно осъждан за престъпления от общ характер, е задържан по искане на Районната прокуратура - Стара Загора. Съдът е постановил за обвиняемия постоянна мярка „Задържане под стража“.

48-годишният мъж е обвиняем, че от септември 2018 г. до 3 юни 2019 г. в условията на продължавано престъпление е упражнявал в Стара Загора професия, свързана със здравеопазването на населението. Коцев отново е упражнявал професията на лекар без да притежава правоспособност за това, съобщават от прокуратурата.

Експерт: В България сме в дълг към пациентите за това, което трябва да ги информираме за правата им

"Категорично като лекар с изключително дълга практика, смятам, че в България сме в дълг към пациентите за това, което трябва да ги инфо...

В хода на производството срещу Коцев е установено, че не е завършил висше образование за медицински специалист. С цел да си осигури доходи започнал да практикува като джипи в ромския квартал “Лозенец“, където живеел. Даже обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни, назначавал лечение и предписвал лекарства, дори издавал съответни медицински документи.

Обвиняемият многократно е осъждан за престъпления от общ характер, включително, че е практикувал лекарска професия без да е завършил "Медицина", припомня прокуратурата. За взетото мярка районните съдии са преценили, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мярката за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители