МВР и Прокуратурата се почерпиха и успокоиха, че всичко е наред

9755
МВР и Прокуратурата се почерпиха и успокоиха, че всичко е наред
Снимка: БГНЕС

Все още е рано да се говори за разкриване на последните убийства в страната. Това стана ясно от изявленията на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров след съвещание при премиера Бойко Борисов тази сутрин.

"На този етап не може да се каже нищо, но скоро ще има нещо", коментира Сарафов, цитиран от БНР. На въпрос, дали има нова информация по водените разследвания той отговори: "Ако имаме развитие, ще направим брифинг, знаете, че и аз и г-н Лазаров сме много отворени за срещи с Вас и за информация".

Лазаров се хвали - миналата година сме разкрили най-много убийства

2014 г. е годината на най-високата разкриваемост от години на криминални случаи, 80% при 109 убийства, похвали се главният секретар н...

От своя страна главният секретар на МВР заяви: "Използвам случая да благодаря и на премиера, и на господин Сарафов, и на главния прокурор за подкрепата, която получаваме в нашата работа. Институциите работят съвместно".

На въпрос, какво правят в Министерски съвет толкова рано, Лазаров отговори, че е дошъл да почерпи за рождения си ден. На друг въпрос дали това не е работна среща Лазаров отговори: "Всичко върви по план", информира агенция "Фокус".

При нападения по-рано този месец бяха застреляни предприемачът Митко Дамянов и съпругата му, боецът Димитър Стоянов и пресаташето на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова.

Разкриване на всички убийства от изминалите седмици в следващите 7 дни. Такова обещание даде премиерът Бойко Борисов по време на общото събрание на женската организация на ГЕРБ в неделя.

Жертвите от убийства у нас са повече от размириците в Украйна, осъзна Светлозар Лазаров

Дадохме повече жертви, отколкото взеха размириците в Украйна. Така коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по TV7 поредица...

Не стана ясно с каква информация разполагат службите, но уверението на премиера дойде след съвещание в МВР на най-високо ниво. В него са участвали Борисов, главният секретар на МВР, заместник-главният прокурор Борислав Сарафаов и шефове на дирекции в МВР, информира Нова телевизия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com