Обвиниха служители на ДАНС и МВР в изнудване

3925
Обвиниха служители на ДАНС и МВР в изнудване
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за изнудване. Тримата са задържани на 5 януари при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинения за участие в ОПГ и изнудване са повдигнати на Георги Георгиев, служител в ДАНС, Цено Филипов, служител в сектор „Обезпечаване на местата за лишаване от свобода към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР и Борис Рангелов.

На ДАНС им дават да носят и друго оръжие освен пистолет

Агентите на ДАНС могат да имат и носят по няколко оръжия, става ясно от Инструкция № I-5 за условията и реда за носене на служебно оръж...

На Рангелов е повдигнато обвинение и за отвличане. Той е задържан на Летище „София“ минути преди да напусне страната. Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. В периода от 7 декември 2015 г. до 24 декември 2015 г. участниците са принудили чрез заплахи иракски гражданин да им предаде сумата от 30 000 евро. Иракчанинът бил отвлечен от улицата от Борис Рангелов, за да му бъде обяснено, че ако не предаде исканата сума до 10 дни, ще бъде вкаран в затвора, в дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак.

По случая са използвани специални разузнавателни средства. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com