Официално обяснение: Куйович бил във ваканция, защото много работел

3978
Официално обяснение: Куйович бил във ваканция, защото много работел
Снимка: БГНЕС

Будимир Куйович лежи в общежитие от открит тип (Казичене) от 2017 година, защото така били решили експерти – тъй като много работел, 2500 дни. Това значи намаляване на присъдата с 3 години – а тя беше 16 години. Остава му да излежи още 2,5 години – при лек режим. Това стана ясно от обяснение на администрацията на затворите, след като нарокобосът беше хванат да кара най-спокойно по АМ "Тракия" с фалшива португалска книжка.

Сега Куйович имал право на годишна почивка, пак защото работел много – изработил над 200 дни. От 5-6 години няма дисциплинарни санкции, бил многократно награждаван заради трудовата си дейност. А какво работи – хигиенист и поддържащ тревните площи пред общежитието.

Охраната на общежитието, от което избягаха молдовците - един надзирател

Един надзирател в коридора, който не е въоръжен – това е охраната на общежитието, от което преди няколко дни избягаха двама молдо...

Куйович е подписал инструктаж какво може и какво не може да прави по време на почивката си, увериха пред Нова телевизия от администрацията. Освен това било "абсурд" фалшивата шофьорска книжка да бъде дадена на наркобоса в Казичене – защото имало щателно претърсване. А генерал Валентин Петров, който беше главен секретар на МВР по времето на присъдата на черногореца, заяви, че Куйович е хващан с фалшиви документи поне още три пъти - включително два пъти от Стара Загора, като единият път става въпрос за лична карта, с позволението на тогавашния шеф на старозагорската полиция Илия Илиев.

Любопитно е, че в началото на август миналата година стана ясно, че по системата на анализ на риска първоначалната оценка за това колко опасен е Куйович от 51 пункта е намалена на 44, после на 39, а в момента е 33 точки, "което на практика означава, че рискът е в ниски стойности" - потвърдено и от Софийския градски съд (СГС).

Какво следва сега – ще има промяна на режима, при който лежи и ще има предложение да бъде преместен в друг затвор. Засега Куйович е в Централния затвор в София.

Припомняме, че Куйович е сочен за човека на Сретен Йосич в България. По време на делото срещу него, Куйович обвини вътрешния министър от времето на Тройната коалиция Румен Петков, че вземал подкупи от него, а Петков подаде оставка. Сега Валентин Петров защити Петков и обяви, че Куйович е бил използван, за да бъде отстранен Петков. Нека разсекретят всички документи и ще се види, добави Петров и обяви, че тези, които подкрепяли Куйович, претърпели "кариерно развитие" - например Ваньо Танов оглавил митниците, а Илия Илиев минал през "Информационно обслужване" и сега вземал заплата заради проекта "Южен поток".

Румен Петков иска разсекретяването на разработката "Червеи"

Докато не се разсекрети разработката "Червеи" и не стане ясно кой и защо е поръчал СРС-тата, всичко е само предположения, казаха днес в...

Всъщност целият случай стана много популярен с репликата на Румен Петков: "Куйович, Муйович, Уйович".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com