Отмениха психиатричната експертиза на майката на стрелеца от Лясковец

8430
Отмениха психиатричната експертиза на майката на стрелеца от Лясковец
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд във Велико Търново отмени тройната психиатрична експертиза назначена от Горнооряховския районен съд на 76-годишната Стефанка Петкова - майка на стрелеца от Лясковец, съобщи БНР.

Според окръжните магистрати определението на Горнооряховския съд е незаконосъобразно и немотивирано. Делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на съда в Горна Оряховица. Адвокатът на Петкова - Виктор Костов каза, че е изключително доволен от определението на Окръжен съд Велико Търново, с което се отмени тройната експертиза.

Майката на убиеца от Лясковец не го обвинява

Ако синът ми влезе в затвора, ще се обеся - аз 53 години все съм била с него. Това заяви в специално интервю за Нова телевизия майката...

"Това е победа на законността, на справедливостта, тъй като делото се връща за разглеждане отново в районен съд с друг състав. Следващата стъпка - следва районен съд в Горна Оряховица да прекрати делото по отношение на моята доверителка. Тя е единственият свидетел, който е видял нещата от другата страна. Така, че за нас е важно да излезе обективната истина наяве, както надявам се и за органите на прокуратурата. Това дело не е за установяване, както би трябвало да бъде, на годните показания на един свидетел, а на практика е, за да бъде тя институционализирана в психиатрично заведение. Затова аз искрено вярвам, че това справедливо и добро определение на Великотърновския съд е началото на изясняване на истината, от която имаме всички интерес, включително и моята доверителка", заяви Костов.

В началото на месеца Районният съд в Горна Оряховица постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец.

На 14 март Петко Петков стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години той тормозел децата от близкото училище. Барикадиралият се в дома си мъж уби един от спецполицаите и рани още трима.

Уволнените от МВР заради Лясковец най-вероятно ще съдят полицията

Двамата служители на полицията във Велико Търново, които бяха посочени като главни виновници за провалената операция в Лясковец, най-ве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com