Петима митничари от Малко Търново с обвинения за подкуп

1646
Петима митничари от Малко Търново с обвинения за подкуп

Петима от митнически служители, работещи на пропусквателния пункт в Малко Търново, вече са с повдигнати обвинения, съобщи говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова.

Припомняме, че при вчерашната акция на ГДБОП бяха задържани общо 20 лица, но само срещу петима от тях има повдигнати обвинения.

„Обвинени са в това, че от началото на май 2017 г. до момента са се сговорили да осъществяват престъпления по служба и да искат са подкупи.”, коментира Арнаудова.

Тя уточни, че всички лица са с взети мерки за неотклонение „парична гаранция”. За четирима от тях тя е по 2 хиляди лв., а за началника на митническия пункт е 3 000 лв.

Митничари с 60 000 евро са арестувани на ГКПП „Малко Търново”

Митничари са арестувани след акция на специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП днес на граничен пункт „Малко Търново”. Г...

„Вчерашния ден са извършени 32 претърсвания – на територията на митничиския пункт, на жилища, офиси и автомобили. При тези претърсвания е установена сумата около 10 000 лв. Тези пари ще бъдат задържани, докато се установи техният произход.”, допълни говорителят на главния прокурор.

Арнаудова опроверга информацията, че нашите митничари са били заместени от полски служители.

„Създадена е предварителна организация, така че в максимално кратко време да е затворен този пункт. Повече от това не мога да кажа. На територията на пункта не е имало чужденци.”, категорична е Арнаудова.

Тя допълни, че задържаните служители са вземали рушвети от шофьори на леки и на товарни автомобили. Максималната присъда, която могат да получат, е до 6 години лишаване от свобода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими