По Алексей Петров е стреляно с български гранатомети

11071
По Алексей Петров е стреляно с български гранатомети
Снимка: БГНЕС

Двата гранатомета, с които е стреляно по колата на Алексей Петров, са произведени в България. Това показва извършената експертиза на оръжията.

Открит е и автомобилът, с който са избягали нападателите.

Покушението срещу Алексей Петров не е извършено с руско оръжие

Стрелбата по автомобила на Алексей Петров е извършена с РПГ. Това потвърди официално министърът на вътрешните работи, съобщава bTV. Ка...

Оръжията, намерени в района на опита за покушение, са десантни гранатомети РПГ-22. Те са произведени в България и с тях може да се стреля само веднъж, съобщиха пред БНР източници, близки до разследването.

Експертизата на оръжието е показала, че то е лесно за пренасяне, но не се отличава с висока точност. Разследването трябва да покаже къде точно са произведени оръжията и били ли са обект на кражба.

Днес полицията откри и колата, с която се предполага че са избягали хората, стреляли по Алексей Петров. Червеният "Опел" е бил открит наблизо до мястото на опита за покушение. Колата е с крадени номера и тепърва предстоят експертизи.

Все още продължава издирването на двамата мъже, които откриха огън по автомобила на бившата барета вчера сутринта.

Безобразие е, че става посред бял ден, България се изравнява с африканските държави

Безобразие е, че става посред бял ден и България се изравнява с латиноамериканските и дори африканските държави. Така лидерът на Патрио...

РПГ или Ръчен противотанков гранатомет е името на преносимо противотанково оръжие. Оръжието се използва масово срещу леко бронирана или небронирана техника. Гранатометът се състои от две части. Съществуват доста различни видове и модификации на различни РПГ-та. Руският РПГ-7 е смятан за най-разпространеният в света. Някои гранатомети са за еднократна употреба, като руското РПГ-22. Любопитна подробност е, че и двата модела - РПГ-7 и 22 продължават да се произвеждат у нас. Сред най-разпространените гранатомети е и американската подобрена разработка на известната базука, а именно М72-Лоу. Тя също е за еднократна употреба. С повечето гранатомети се стреля от рамо, като оръжието се насочва към мишената.

"Да се сплашва по този начин и с такова оръжие е абсурд. Не може да стреляш по този начин без да желаеш резултат. Килърите не са предвидили много неща." Това коментира в ефира на bTV по-рано днес криминалистът Ботьо Ботев относно вчерашния опит за атентат срещу бившата барета Алексей Петров.

Вчера сутринта беше извършен опит за покушение над бизнесмена и обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров. Беше съобщено, че е стреляно по колата му от друг автомобил, а по-късно се издирваше червен "Опел". Софийска градска прокуратура пое разследването на извършен на в град София, кв. „Кръстова вада“ опит на убийство по начин и средства, опасни за мнозина - стрелба с гранатомет по лек автомобил – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 от НК вр. с чл. 18 ал.1 Наказателния кодекс, съобщиха и от Прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com