Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията иззе документи от Община Кочериново

12 декември 2013, 11:58 часа • 17691 прочитания

Акцията на полицията в община Кочериново е по повод изземане оригиналите на документи, предадени преди 2 месеца в Окръжна прокуратура-Кюстендил, съобщи БГНЕС.

Тази сутрин полиция блокира общината в Кочериново. Разследващи полицаи и служители на Икономическа полиция към ОДМВР-Кюстендил изземат документи във връзка с образувано досъдебно производство за сключени обществени поръчки и договори за изпълнение. Те са за изграждането канализация в селата Стоб и Мурсалево, а досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител от прокурор Йордан Георгиев от Окръжна прокуратура.

Операцията в момента се извършва с решение на Окръжен съд. Целта е да се изземат оригиналите на документите и строителните книжа по двата договора, които са сключени от екскмета Костадин Катин, а изпълнението им е продължено от настоящия градоначалник Иван Минков.

Община Кочериново е предала изисканите от прокуратурата документи в хода на досъдебното производство, а първи сигнал заради съмнения и появило се напрежение между строителя и строителния надзор е подал още през пролетта кметът Иван Минков.

Строителната фирма, изпълнител на канализациите е "ПСТ Холдинг", а строителният надзор е възложен на "Геоексперт", и двете фирми са софийски.

 

 

 

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес