Полицията иззе документи от Община Кочериново

17656
Полицията иззе документи от Община Кочериново
Снимка: БГНЕС

Акцията на полицията в община Кочериново е по повод изземане оригиналите на документи, предадени преди 2 месеца в Окръжна прокуратура-Кюстендил, съобщи БГНЕС.

Тази сутрин полиция блокира общината в Кочериново. Разследващи полицаи и служители на Икономическа полиция към ОДМВР-Кюстендил изземат документи във връзка с образувано досъдебно производство за сключени обществени поръчки и договори за изпълнение. Те са за изграждането канализация в селата Стоб и Мурсалево, а досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител от прокурор Йордан Георгиев от Окръжна прокуратура.

Операцията в момента се извършва с решение на Окръжен съд. Целта е да се изземат оригиналите на документите и строителните книжа по двата договора, които са сключени от екскмета Костадин Катин, а изпълнението им е продължено от настоящия градоначалник Иван Минков.

Община Кочериново е предала изисканите от прокуратурата документи в хода на досъдебното производство, а първи сигнал заради съмнения и появило се напрежение между строителя и строителния надзор е подал още през пролетта кметът Иван Минков.

Строителната фирма, изпълнител на канализациите е "ПСТ Холдинг", а строителният надзор е възложен на "Геоексперт", и двете фирми са софийски.

 

Няма да се съкращават редови полицаи, казват от синдиката на МВР

Няма да има съкращение на редови полицаи. Това заяви заместник-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов в сутрешния блок на bTV....

 

 

 

 

Откриха трупа на изчезнал мъж

Полицията в Хасково е открила трупа на изчезналия преди близо два месеца охранител Христо Кабаиванов, научи Дарик. По неофициална инфо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com