Повече катастрофи по време на абитуриентските балове

216
Повече катастрофи по време на абитуриентските балове

Наблюдава се повишаване на пътните инциденти по време на абитуриентските балове. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Според него основната отговорност за поведението на младите на пътя е на родителите им. Владимир Тодоров посъветва абитуриентите да не шофират, след като са консумирали алкохол.

„Не трябва да има повече хора от разрешения брой места в автомобила, не е добре и те да се показват през люкове от прозорци. Хубаво е да шофира човек с опит. От тържествата абитуриентите да се прибират с такси или шофьор, който не е пил алкохол. Моят съвет към родителите е да не подаряват на децата си мощни автомобили, защото това често води до произшествия“, посъветва Владимир Тодоров.

Полицията към абитуриентите: Червеният сигнал на светофара не дава предимство на празнуващите

Бъдете отговорни и незабравяйте, че доброто настроение не трябва да се помрачава с необмислени постъпки и трагични инциденти. Това приз...

Той допълни, че е добра практика да има засиленo полицейско присъствие по пътищата по време на баловете. Тодоров посочи още, че днес се очаква парламентът ще обсъди предложението за ограничаване на възможността младите шофьори да карат мощни автомобили за период от няколко месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com