Приказки за рязане на глави заслужават присъда, смята Ангел Джамбазки

19374
Приказки за рязане на глави заслужават присъда, смята Ангел Джамбазки
Снимка: БГНЕС

Това, което ме притесни най-много по време на делото за радикален ислям, е че демокрацията е нещо вредно и трябва да се следва Шериата, че рязането на глави е част от борбата за джихад. Това каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

На въпрос защо сега ВМРО не прави големи митинги пред съда в Пазарджик, Джамбазки отвърна, че митинги са правени заради опита за натиск от страна на циганската махала в града. И добави, че един от обвиняемите – Ахмед Абдурахманов, непрекъснато провокира членове на ВМРО в съдебната зала, не уважава съда и дори не се изправя при влизането на съдията за заседание.

Отложиха делото за радикален ислям в Пазарджик за 17 март

Делото за радикален ислям в Пазарджик се отлага за 17 март. Очаква се тогава да бъдат произнесени и присъдите на 13-те имами, обвинени ...

Според Джамбазки трябва да има поне една осъдителна присъда по делото. Той заяви, че ДПС нарочно опитва да отделя българите-мюсюлмани от другите български граждани. Нека си спомним как беше назначен главният мюфтия в България  – след реч на турския премиер Реджеп Таип Ердоган, каза Джамбазки пред bTV.

Имамите по делото за радикалния ислям са обвинени в проповядване на религиозна омраза и в членство на крайната религиозна организация „Ал Уакф Ал Ислями”. Най-тежкото наказание е затвор, но не за дълъг срок, а най-вероятното са глоби.

Окръжният съд в Пазарджик ще заседава по делото за разпространение на радикален ислям от 9:30 часа. По време на съдебното заседание бяха изслушани пледоариите на останалите адвокати. Последен от тях пледира адвокат Емил Велинов, който е защитник на четирима от обвиняемите - Ахмед Абдурахманов, Иззет Джалев, Мохамед Камбер и Али Хайредин. Адвокат Велинов посочи, че голяма част от съдържащите се в обвинителния акт твърдения, не са доказани факти, а предположения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com